Ηλεία: Ο Κάμπος δίνει ραντεβού στο Σύνταγμα(VIDEO)

mploko2.jpg

Στο ζενίθ φθάνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την Παρασκευή όπου οι αγρότες θα κατέβουν-αν δεν τους εμποδίσει η Τροχαία-στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ, ενώ αύριο Πέμπτη οι αγρότες του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς έχουν δώσει ραντεβού στον Πύργο.


Χθες στο Κουρτέσι πραγματοποιήθηκε και πάλι 6ωρος αποκλεισμός της ΕΟ Πύργου Πατρών,  αλλά η λειτουργία της παρακαμπτηρίας οδού δεν προκάλεσε ούτε καθυστερήσεις ούτε εκνευρισμό στους οδηγούς.

Ομάδα αγροτών από το Κουρτέσι θα μεταβεί την Παρασκευή στην Αθήνα στο Σύνταγμα.

Αυστηρό μήνυμα στους αγρότες που ετοιμάζονται να ανέβουν με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα απηύθυνε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας πως η τροχαία θα τους εμποδίσει καθώς απαγορεύεται η διέλευση τρακτέρ στις εθνικές οδούς.

Παράλληλα,  τόνισε ότι η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της ώστε να τηρηθεί η «εύρυθμη λειτουργία» της πόλης.

Επανέλαβε πάντως,  ότι «η πρόσκληση της κυβέρνησης για εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι»,  αλλά ξεκαθάρισε ότι «ο διάλογος δεν μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική βάση».

Στο μεταξύ συνέντευξη Τύπου στις 11 το πρωί  σήμερα  παραχωρούν οι εκπρόσωποι της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, προκειμένου να αναλύσουν τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνουν οι αγρότες στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή αλλά και τα αιτήματά τους.


Κώστας Ζαφειρίου