Περιβάλλον

Ηλεία: Παραλίες με… σκουπίδια αντί για καντίνες!

kadoi_paralies.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν τεράστιο σκουπιδότοπο έχουν μετατραπεί πολλές παραλίες του δήμου Πύργου, οι οποίες λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων με τις δημοπρασίες για καντίνες και ξαπλώστρες, που δημιούργησε «κοιλιά» στη λειτουργία τους τη φετινή περίοδο, έγιναν στόχος ασυνείδητων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο patrisnews.com λουόμενοι, είναι η περιοχή του Λεβεντοχωρίου όπου τα σκουπίδια είχαν μείνει για πολλές μέρες στην παραλία, σχηματίζοντας σε πολλά σημεία… λοφίσκους.

Ακόμα, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που τονίζουν πως σε διάφορα σημεία των παραλιών πολλοί πετούν σκουπίδια, τη στιγμή μάλιστα που στα σημεία μπορεί να υπάρχουν και κάδοι απορριμμάτων, ενώ διαμαρτύρονται για την «απαράδεκτη» όπως τονίζουν κατάσταση.

Πηγές του δήμου Πύργου αναφέρουν πως οι υπηρεσίες καθαριότητας έχουν ήδη ξεκινήσει τον καθαρισμό όλων των παραλιών της ευρύτερης περιοχής του δήμου και σε διάφορα σημεία, αποκαθιστούν με γρήγορους ρυθμούς τις όποιες ατέλειες, ώστε οι παραλίες να καθαριστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να εξυπηρετούν στο μέγιστο τους λουόμενους.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στα περισσότερα σημεία των παραλιών από το κατάκολο μέχρι το Επιτάλιο, έχουν τοποθετηθεί κάδοι απορριμμάτων τους οποίους μπορούν οι λουόμενοι να χρησιμοποιούν για την εναπόθεση των απορριμμάτων τους.

 

Π. ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Όλη η επικαιρότητα