Ηλεία

Ηλεία: Σε κλίμα συνεργασίας και ήπιων τόνων το δημοτικό συμβούλιο Πύργου

dhmotiko_symboylio_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Σε κλίμα συνεργασίας και ήπιων τόνων, πραγματοποιήθηκε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Πύργου, η συνεδρίαση του οποίου έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, με βασικό θέμα συζήτησης τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού που θα καλύψει κενές θέσεις των υπηρεσιών του δήμου Πύργου.

Η χθεσινή συνεδρίαση, χαρακτηρίσθηκε από την αποχώρηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος δήλωσε ασθένεια και αποχώρησε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ενώ να σημειωθεί πως ο κ. Λιατσής λίγο πριν φύγει, ζήτησε από τη δημοτική αρχή, να δείξει ενδιαφέρον για το σημαντικό κτήριο Αναστόπουλου το οποίο όπως επεσήμανε ενώ βρίσκεται στην ιδιοκτησία του δήμου Πύργου, παραμένει έως σήμερα ανεκμετάλλευτο.

Εκτός ημερησίας διάταξης επίσης συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με τις επιτροπές του δήμου Πύργου, τα μέλη των οποίων αναγκάζονται να συνεδριάζουν στην Πάτρα αντί οι συνεδριάσεις να γίνονται στην πρωτεύουσα του Νομού με τους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετούνται εκφράζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, εκείνα που επικράτησαν ήταν τα θέματα που αφορούσαν τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων των υπηρεσιών του δήμου Πύργου, όπως της καθαριότητας, της τεχνικής υπηρεσίας και των διοικητικών υπηρεσιών με τους αντιδημάρχους του Πύργου, να ενημερώνουν το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου για τα άτομα και τον τρόπο που θα γίνουν οι συγκεκριμένες προσλήψεις. Από την μεριά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Σκαρτσιάρης, επεσήμανε στην τοποθέτησή του το νέο πρόγραμμα προσλήψεων που αναμένεται να βγει το επόμενο διάστημα ενώ ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Ανδριόλας, πρότεινε στο Σώμα, να συμπληρωθεί ολοκληρωμένος πίνακας με τον μέγιστο αριθμό ατόμων που χρειάζεται ο δήμος του Πύργου για προσλήψεις.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συνεχίστηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης να ψηφίζονται κατά πλειοψηφία από τα μέλη του. Τέλος να σημειωθεί πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση τοποθετήσεις έκαναν και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Πύργου οι οποίοι έθεσαν στο προεδρείο του Δ.Σ. προβλήματα και ζητήματα που αφορούν τα χωριά τους.

Όλη η επικαιρότητα