Τεχνολογία

Ηλεία: Στην κοινωνία του διαδικτύου ο Σταφιδόκαμπος!

foto3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν πρόσβαση στο internet έχουν πλέον οι κάτοικοι της κοινότητας Σταφιδοκάμπου έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του προέδρου του τοπικού συμβουλίου. Πρόκειται ουσιαστικά για εξέλιξη που εκτός από το «παράθυρο» που ανοίγει στην κοινωνία της πληροφορίας για τους πολίτες της περιοχής, έρχεται να συμβάλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου καθώς επιτρέπει στον γιατρό που επισκέπτεται τον Σταφιδόκαμπο δύο φορές την εβδομάδα να συνταγογραφήσει συνταγές, περιορίζοντας έτσι την ταλαιπωρία των ηλικιωμένων.

Ωστόσο για να καταστεί δυνατό να αποκτήσει δωρεάν ασύρματη σύνδεση internet ο Σταφιδόκαμπος, χρειάστηκε να αντιμετωπισθούν μια σειρά σημαντικών προβλημάτων που αφορούσαν κυρίως την έλλειψη υποδομών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση και στο patrisnews ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γεώργιος Αλεβιζόπουλος, αρχικά απευθύνθηκαν στον ΟΤΕ ζητώντας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να αποκτήσουν γρήγορη πρόσβαση στο internet.

Ωστόσο για διάφορους λόγους η διαδικασία αυτή δεν προχώρησε, γεγονός που ανάγκασε την τοπική κοινωνία να στραφεί σε άλλους τρόπους για την επίλυση του προβλήματος. Ειδικότερα σε συνεργασία με τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, στήθηκε ένα νέο δίκτυο με το οποίο ουσιαστικά μέσω κεραίας συνδέεται ασύρματα η Ανδραβίδα με τον Σταφιδόκαμπο και στη συνέχεια με μία ακόμα κεραία μοιράζεται το internet στις γειτονιές της τοπικής κοινότητας.

Παράλληλα ο κ. Αλεβιζόπουλος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι δεν νοείται στις μέρες μας να υπάρχουν περιοχές που να μην έχουν άμεση πρόσβαση στο γρήγορο internet και προς αυτή την κατεύθυνση κάλεσε τους δήμους της Ηλείας να προχωρήσουν άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο ζήτημα όπου παρουσιάζεται.

Α.Α. Σολωμός

Όλη η επικαιρότητα