Εκλογές Πολιτική

Ηλεία: Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ήλιδας ανακοίνωσε ο Γιάννης Λυμπέρης

liberis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ήλιδας ανακοίνωσε ο Γιάννης Λυμπέρης το μεσημέρι της Τρίτης στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το εργοστάσιο απορριμμάτων.

Ο νυν δήμαρχος Ήλιδας δήλωσε θα διεκδικήσει ακόμα μία θητεία στη δημοτική αρχή, ενώ σε ό,τι αφορά τις… σειρήνες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τόνισε ότι τον τιμά και τον κολακεύει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της Ηλείας τον παρότρυνε να θέσει υποψηφιότητα, ωστόσο -όπως δήλωσε χαρακτηριστικά- «οι πολιτικές συγκυρίες δεν ήταν τέτοιες που να επιτρέψουν τέτοια μετακίνηση».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λυμπέρης ανέφερε…

«Εδώ θα είμαστε και φέτος και του χρόνου, για να αποδείξουμε ότι αυτά που λέμε δεν είναι λόγια, αλλά είναι έργα».

Ερωτηθείς λοιπόν από την εφημερίδα «Πατρίς» για το εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το δήμο Ήλιδας, ο κ. Λυμπέρης το επιβεβαίωσε, για πρώτη φορά επίσημα, λέγοντας: «Για να είμαι εδώ, δεν μπορεί να είμαι αλλιώς, άρα θα είμαι υποψήφιος».

 

Τι είπε για την Περιφέρεια

Αναφορικά με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την πρόθεσή του να θέσει υποψήφιος Περιφερειάρχης, που είχε εκφραστεί τους τελευταίους μήνες, δήλωσε: «Εγώ έκανα μία προσπάθεια και αυτή τη στιγμή είμαι σε θέση να σας πω, ότι αυτή την προσπάθεια την αγκάλιασαν και την τίμησαν όλοι οι Ηλείοι. Ήταν συγκινητική η αποδοχή που είχα για Περιφερειάρχης από την Ηλεία. Πλην όμως, υπήρχε ένα ‘όμως’ και υπήρχε και μία συγκυρία σήμερα πολιτική, η οποία για λόγους που δεν αφορούν καθόλου την Ηλεία και πολύ περισσότερο δεν αφορούν την αποδοχή μου στο δήμο Ήλιδας, αφορούν τους άλλους νομούς της Περιφέρειας, δεν μου επέτρεπαν, με βάση τη λογική και την εκλογική τακτική που έχω μέχρι τώρα στη ζωή μου τα τελευταία είκοσι χρόνια, να παλέψω παρά την προτροπή πολλών φίλων. Ξέρουν όλοι ότι εάν δεν είμαι σίγουρος ότι θα πιάσω ένα στόχο, δεν το κάνω. Δεν ήμουν λοιπόν σίγουρος ότι θα πιάναμε αυτό το στόχο. Εγώ εάν έβγαινα Περιφερειάρχης, δεν είχα να αποδείξω τίποτα στον εαυτό μου, ούτε στους συνεργάτες μου, ούτε στους υπόλοιπους. Δεκαέξι χρόνια με τόσα μεγάλα έργα και με τέτοια τακτική, έχω αποδείξει πρώτα στον εαυτό μου και μετά στους συμπολίτες μου, αυτά που έπρεπε να αποδείξω. Συζητούσα για την Περιφέρεια γιατί ήθελα εάν μπορούσαμε να ανεβαίναμε ένα επίπεδο και να κάναμε κάτι παραπάνω. Από τη στιγμή που αυτό δεν φαινόταν να γίνεται επιτευκτό, για λόγους πολιτικής συγκυρίας, προτιμάμε να παραμείνουμε και να κρατήσουμε τον πήχη ψηλά στο δήμο Ήλιδας και στο νομό. Να κρατήσουμε τον πήχη εκεί που τον έχουμε φθάσει, να μην κατρακυλήσει όπως μου λένε πολλοί και πάθουμε ζημιά και στο δήμο. Για να μην γίνει λοιπόν ζημιά, εγώ θα είμαι πάλι στις επάλξεις».

Μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση ο κ. Λυμπέρης αναμένεται να ξεκινήσει την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, το οποίο απ’ ότι πληροφορούμαστε θα απαρτίζεται από παλιά και νέα στελέχη.

 

Όλη η επικαιρότητα