Ηλεία

Ηλεία: Τήρηση της νομιμότητας ζητούν οι εποχικοί πυροσβέστες

epoxikoi_pyrosbestes.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση εφαρμογή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αφορά την πρόσληψη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που έγινε με ψευδείς, όπως τονίζεται υπεύθυνες δηλώσεις, αλλά και την άμεση πρόσληψή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, ζήτησαν το πρωί της Πέμπτης οι εποχικοί πυροσβεστικοί υπάλληλοι που συγκεντρώθηκαν έξω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.

Οι εποχικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας στον εξωτερικό χώρο, στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Πύργου, ενώ λίγο αργότερα είχαν συνάντηση με τον διοικητή Νίκο Νικολακόπουλο, μεταφέροντάς του τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν.

Μάλιστα οι εποχικοί που έφτασαν το πρωί στην Π.Υ. παρέδωσαν στον κ. Νικολακόπουλο, έγγραφο διαμαρτυρίας το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, κοινοποιήθηκε και στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να επισπευθεί η διαδικασία τόσο της πρόσληψής τους όσο και της εφαρμογής της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου, η οποία αφορά την πρόσληψη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με ψευδή, όπως τονίζουν οι εποχικοί υπάλληλοι, στοιχεία.

«Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη»

Όπως επισημαίνουν οι εποχικοί πυροσβέστες που βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην Π.Υ. Πύργου, είναι έτοιμοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της εφαρμογής της γνωμοδότησης που θα έπρεπε να έχει γίνει, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα, οι εποχικοί πυροσβέστες που μέχρι σήμερα δεν έχουν προσληφθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, αποκάλυψαν στο patrisnews.com πως το θέμα έχει γίνει γνωστό και στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος, όπως επεσήμαναν, δεν έχει μέχρι σήμερα προβεί σε κάποια ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα