Αθλητισμός

Ηλεία: 39ο Ολυμπιακό Ράλλυ – Σήμερα διοικητικός – τεχνικός έλεγχος και πανηγυρική εκκίνηση

Ακούστε το άρθρο

Με τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο αρχίζει ουσιαστικά σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου το 39ο Ολυμπιακό Ράλλυ, που διοργανώνει  το αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ), και γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Π.Δ.Ε. Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και υπό την αιγίδα των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και την θεσμική υποστήριξη ΔΗΚΕ Πύργου.

Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα γίνει στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ «ΙΟΝΙΚΗ», στην Συντριάδα Πύργου και ώρες από 15:30 έως 18:30. Σήμερα το βράδυ και ώρα 21:00, θα γίνει η καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Πριν την πανηγυρική εκκίνηση θα προηγηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις 20.00 το βράδυ.

Η εκκίνηση του αγωνιστικού μέρους θα δοθεί την Κυριακή 15 Απριλίου στις 09:30, στην έξοδο του Service Park (που βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, στο σχολείο -γήπεδο του Δ.Δ. Λάλα) και ο τερματισμός θα γίνει έμπροσθεν του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας στις 15.00.

Το 39ο Ολυμπιακό Ράλλυ είναι ο πρώτος αγώνας του 54ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2018 και αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 72,9Km, γνωστές σε όλους τους αγωνιζόμενους: τον Δούκα, μήκους 11,70Km επαναλαμβανόμενη (x3), με τεχνικά κομμάτια που θα προσφέρουν άπλετο θέαμα και ευχαρίστηση στα πληρώματα, και την Αχλαδινή, μήκους 12,60Km επαναλαμβανόμενη (x3), με τα γρήγορα κομμάτια της να ενθουσιάζουν το κοινό. Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι μόνο 119,69Km. Πρόκειται για έναν ανανεωμένο αγώνα, με μόνο 46,79Km απλών ειδικών διαδρομών, που έγινε με γνώμονα το μειωμένο αγωνιστικό κόστος για τα πληρώματα και την εύκολη μετάβαση των θεατών.

Όλη η επικαιρότητα