Ηλεία

Ηλεία: Το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας στον τελικό Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλες προσδοκίες συμμετέχει σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας στο περιφερειακό τελικό Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και αφορά σε 40 ομάδες με μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Ο φετινός διαγωνισμός προσελκύει περισσότερους από 200 μαθητές και 25 προπονητές από την Δυτική Ελλάδα και το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στον τελικό του Πανελληνίου διαγωνισμού Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Και πέρυσι το σχολείο είχε καταφέρει να προκριθεί στον τελικό, σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση.

 

Πίσω στο Βυζάντιο

Ο σημερινός διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από την ΠΔΕΔΕ και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης W.R.O. Hellas, με την υποστήριξη του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος και του STEM  Patras και φέτος η διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου προσκαλεί τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύσουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)».

Η ομάδα του 3ου Γυμνασίου προχώρησε στην υλοποίηση ενός project που αφορά στις επικοινωνίες στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τον τρόπο που μετέδιδαν οι Βυζαντινοί τα μηνύματα από τις Κιλίκιες Πύλες έως την Κωνσταντινούπολη. Το ρομπότ που έχει κατασκευάσει η ομάδα είναι προσομοιωμένο στον τρόπο επικοινωνίας και κατά την διάρκεια του διαγωνισμού οι μαθητές θα προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα που θα εμφανίζονται, προγραμματίζοντας το ρομπότ στα νέα δεδομένα.

Υπεύθυνοι καθηγητές της ομάδας είναι ο καθηγητής Πληροφορικής Πέτρος Σταθόπουλος και ο καθηγητής Τεχνολογίας Δημήτρης Δημητρόπουλος και συμμετέχουν οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης Νατάσα Αθανασοπούλου, Διονύσιος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνα Καράμπελα, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Αργύρης Ρέτσης.

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς για την ευαισθησία που έδειξαν και στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια των μαθητών για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Πρόκειται για τους: ‘Φάρμα Ηλείας’, Κεραμοτουβλοποιία Παναγιωτόπουλος, τις Ασφάλειες Αριστογείτων και την AUTO PASSION (Γιαννόπουλος Άγγελος Ν.).

Όλη η επικαιρότητα