Ηλεία

Ηλεία: Αναμονή και… ανησυχία για τα Canadair

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το Έρικσον να ήρθε εγκαίρως, όμως δεν φαίνεται ότι συμβαίνει το ίδιο και με τα αεροσκάφη Canadair, καθώς πλησιάζουμε τα τέλη Ιουνίου και ακόμα δεν έχουν σταθμεύσει στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», δεν έχει δοθεί επίσημη ή ανεπίσημη πληροφόρηση προς τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της Πυροσβεστικής σε επίπεδο Ηλείας και Δυτικής Ελλάδας για τον ακριβή χρόνο άφιξής τους. Με βάση όσα μεταφέρθηκαν στην εφ. «Πατρίς» από στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο… μη καλοκαιρινός καιρός στην Ηλεία πιθανότατα έχει μεταθέσει τη στάθμευση των Canadair.

Η μόνη θετική ένδειξη είναι το γεγονός ότι προ ημερών επισκέφθηκε την Ανδραβίδα κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας για να συντηρήσει και να προετοιμάσει τα σημεία στα οποία θα εγκατασταθούν τα δύο αεροσκάφη, προβαίνοντας στις απαραίτητες εργασίες (καθαρισμό, απεντόμωση, κ.ά.).  Πέραν τούτου ουδέν άλλο στοιχείο, επομένως δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη, καθώς οι πληροφορίες είναι διάσπαρτες και τοποθετούν την άφιξή των δύο αεροσκαφών άλλοτε στο τέλος του μήνα  και άλλοτε στα μέσα Ιουλίου.  Δεδομέμο πάντως θεωρείται το γεγονός ότι δεν είναι ακόμα έτοιμα όλα τα Canadair σε επίπεδο χώρας και η κατανομή τους φέτος δεν ακολουθεί τον σχεδιασμό άλλων ετών.

Όλη η επικαιρότητα