Αγροτικά Ηλεία

Ηλεία: Απόφαση «βόμβα» για βεβαίωση οφειλών από τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική απόφαση έλαβε προχθές το ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κατά τη διάρκεια  συνεδρίασης  της Γενικής Συνέλευσης: να βεβαιωθούν στις ΔΟΥ όλες οι οφειλές των μελών του Οργανισμού  από τον Δεκέμβριο του 2015 και πριν.

Η πρόταση για βεβαίωση οφειλών στις ΔΟΥ ήταν του προέδρου του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ. Χρήστου Παλαιολόγου και έγινε ομόφωνα δεκτή. Η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων ο μεγαλύτερος στην χώρα που αρδεύει 120.000 στρέμματα και έχει εγγεγραμμένα 13.000 μέλη αντιμετωπίζει ταμειακά προβλήματα. Η σημερινή διοίκηση είχε δείξει ανοχή, είχε καλέσει τα μέλη που όφειλαν σε ρυθμίσεις αλλά η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη. Παράλληλα υπάρχουν οφειλές του ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ ύψους περίπου 2.500.000 ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι οφειλές μελών του ΤΟΕΒ που εστάλησαν για βεβαίωση στις ΔΟΥ  αγγίζουν το 1 (ένα) εκατομμύριο ευρώ.  Ενδεχομένως να υπάρχουν αντιδράσεις από μέλη αφού βεβαίωση οφειλών δημιουργεί προβλήματα σε συναλλαγές αν δεν εξοφληθούν ή ρυθμισθούν αλλά η απόφαση έχει ήδη ληφθεί.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ. Χρήστος Παλαιολόγος δίνει αγώνα ώστε να ισχύσει η ρύθμιση των 100 δόσεων στη ΔΕΗ, όπως άλλωστε η ίδια είχε προ μηνών δεσμευτεί. Ο κ. Παλαιολόγος κάνει σειρά επαφών ώστε σύντομα να υπάρχει για το θέμα της ρύθμισης θετική εξέλιξη που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές δυνατότητες του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων.

Όλη η επικαιρότητα