Ηλεία

Ηλεία: Aύξηση 10% στην κίνηση λεωφορείων του ΚΤΕΛ

Ακούστε το άρθρο

Άνοδος που φτάνει το 10% καταγράφεται στην κίνηση των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ηλείας από την προηγούμενη εβδομάδα του Αυγούστου, σύμφωνα με τις πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις του Γραφείου Κίνησης, γεγονός που μαρτυρά σταδιακή προτίμηση του επιβατικού κοινού προς τη συγκοινωνία για τα ταξίδια του.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης του ΚΤΕΛ Ηλείας, Κώστας Καλαμπόκας, έχουν μπει έκτακτα δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ενώ η κίνηση κορυφώθηκε την Παρασκευη και το Σάββατο,.

«Ακόμα και την Κυριακή είχαμε ζήτηση μη αναμενόμενη, η οποία καλύφθηκε εγκαίρως και εξυπηρέτησε το επιβατικό κοινό. Μας βοηθά πολύ το διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, διότι δείχνει την τάση του κόσμου να μετακινηθεί και μπορούμε κι εμείς να έχουμε εικόνα για τη ζήτηση στα δρομολόγια, ενώ αποφεύγονται και οι διαπληκτισμοί της τελευταίας στιγμής. Από εκεί και πέρα, έχουμε ήδη προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια από 16 έως και 18 Αυγούστου, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το ότι έχουμε δρομολόγια και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο», επισήμανε στην εφ.  «Πατρίς» ο κ. Καλαμπόκας, προσθέτοντας ότι οι πολίτες επιλέγουν συχνότερα τη συγκοινωνία, ιδιαίτερα για τις υπεραστικές διαδρομές.

«Φέτος βλέπουμε μια μικρή άνοδο, κοντά στο 10%, κάτι που φαίνεται και στην αγορά. Οι πολίτες επιστρέφουν στη συγκοινωνία και επιλέγουν το λεωφορείο, κάτι που είναι θετικό. Έχει λίγο βελτιωθεί και ένα τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, από την Πάτρα και μετά, και ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι τον συμφέρει το λεωφορείο οικονομικά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΚΤΕΛ Ηλείας έχει ανανεώσει ποσοτικά και ποιοτικά τον στόλο του με σύγχρονα οχήματα», ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας.

Ο έτερος εργαζόμενος στο Γραφείο Κίνησης του ΚΤΕΛ Ηλείας, Φάνης Αναστασόπουλος, υπογράμμισε την αύξηση της επιβατικής κίνησης και από νέους προορισμούς, όπως τα Ιωάννινα.

«Είναι μια πόλη που την επιλέγουν οι φοιτητές. Το νέο οδικό δίκτυο και τα ακριβά διόδια φαίνεται ότι είναι οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην αύξηση των εισιτηρίων σε σεβαστό αριθμό, ακόμα και 30 ατόμων ανά δρομολόγιο», ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Αναστασόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα