Ηλεία

Ηλεία: Delivery κοκαΐνης… Από το 2ο όροφο πήδησε για να ξεφύγει ο ένας δράστης!

Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα βαραίνουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά-κυρίως κοκαΐνη- στην Ηλεία και εξαρθρώθηκε προχθές από τις αστυνομικές αρχές.

Οι δέκα εκ των έντεκα συλληφθέντων οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, με κλούβα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπου κρατούνται, καθώς λόγω του ότι ήταν πολλοί δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά με άλλα οχήματα.

Ογκώδης φάκελος

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, για μεταφορά, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του Τελωνειακού κώδικα και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ο φάκελος της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους είναι ογκώδης και η υποβολή αιτήματος να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες ήταν αναγκαίο, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης πρέπει να έχουν το χρόνο κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου να μελετήσουν τη δικογραφία και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Πήδηξε από το δεύτερο!

Ο ένας εκ των συλληφθέντων δεν οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια της Αμαλιάδας, καθώς νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο μετά από τραυματισμό, ο οποίος επήλθε από την πτώση του από δεύτερο όροφο μπαλκονιού!

Ο συλληφθείς πήδηξε από το μπαλκόνι την ώρα που έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί στο σπίτι του, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Τελικά, το μόνο που κατάφερε ήταν να υποστεί κάταγμα στη λεκάνη και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Αναμένεται δε η Εισαγγελέας να μεταβεί αύριο Κυριακή στο Νοσοκομείο προκειμένου να του ασκήσει ποινική δίωξη για την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι Αστυνομικές Αρχές, οι συμμετέχοντες στην εγκληματική οργάνωση, που δρούσε κυρίως στην Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή, είχε αποκομίσει τους τελευταίους  μήνες από την διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

 

Τα άτομα και τα κατασχεμένα

Η οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών στήθηκε προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου , σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Οι έρευνες και οι συλλήψεις έγιναν σε κατοικίες σε Αμαλιάδα, Μαραθιά, Ροβιάτα και στην Αθήνα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τα πλήρη στοιχεία του 32χρονου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία.

Οι συλληφθέντες είναι δέκα υπήκοοι Αλβανίας (δύο 22χρονοι, δύο 26χρονοι και έξι ακόμα ηλικίας 24, 25, 28,33, 38 και 40 ετών) και ένας 30χρονος ημεδαπός που εργαζόταν ως ντελιβεράς στην Αμαλιάδα και διακινούσε με το μηχανάκι της ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών.

Αναζητούνται για να συλληφθούν δύο ακόμη μέλη.

Η εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε πληθώρα περιπτώσεων διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης σε περισσότερους από ογδόντα τοξικομανείς στην Ηλεία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(11) γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένα σε ισάριθμα φιξάκια,  (56) γραμμάρια κάνναβης, (17) ναρκωτικά δισκία,(450) γραμμάρια λαθραίου καπνού, Μια ράβδος, (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, (2) αυτοκίνητα,  υδραυλική πρέσα, που χρησιμοποιούταν για την επεξεργασία και συσκευασία κοκαΐνης,(21) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (2.680) ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα