Ηλεία

Ηλεία: Έφυγε η Ελένη Καφύρα, η Ελένη της αγάπης…

Ακούστε το άρθρο

Σε όλη τη ζωή αναζητούσε την αγάπη. Αυτή που πήρε απλόχερα από τον αξέχαστο μπαμπά της, τον γνωστό δερματέμπορα Βασίλη Καφύρα, τα αδέλφια της, Νίκο, Δημήτρη, Φωφώ και την Κυριακούλα, τα ανήψια της και τους συνεργάτες της και τους αγαπημένους της μαθητές που την φώναζαν με το μικρό της όνομα, Ελένη. Οι αναμνήσεις όλων αυτών που έζησαν την μοναδική δοτικότητά της, μοιάζουν με φωτογραφίες που έχασαν τα χρώματα τους, γιατί αυτή η μοναδική τους Ελένη, έδινε το δικό της χρώμα ζωής σε κάθε τους βήμα. Την γνωρίσαμε σαν καθηγήτρια Αγγλικών στο σχολείο της συνεργασίας με την γνωστή καθηγήτρια Αγγλικών, Ξένια Υδραίου, με το χαμόγελό της και με το άγγιγμα του χεριού της μετέδιδε τόσο στοργικά τις γνώσεις της στους μικρούς μαθητές της.Ήταν η Ελένη τους, ο δικός τους άνθρωπος. Ένιωθαν όλοι ενστικτωδώς πως αν έμπαιναν κάτω από τη «φτερούγα» της, θα μπορούσαν να περπατήσουν στη βροχή, να χαθούν, να μην φοβούνται.

Πίστευε πως η ζωή είναι μπροστά τους… και τους ευχόταν πάντα με την ίδια συναισθηματική φόρτιση. «Να’ ναι πάντα καλά» ήταν η ευχή της. Όποιος γνώρισε τη διαδρομή της ύπαρξής της, έβλεπε ένα μυθιστόρημα που αντλούσε μαχητικά από τον ίδιο της τον εαυτό για να τα δώσει στους άλλους. Ανάπλασε τη ζωή της, γινόταν ένα με την οικογένειά της, μια οικογένεια που  έμεινε για πάντα ενωμένη, αφού η ίδια ποτέ δεν την έκοψε την αλυσίδα που τους ένωνε. Έμεινε για να μετρήσει μαζί τους της λύπες αλλά και τις χαρές τους. Για εκείνους όλους, ήταν η ηρωίδα τους που τους μάθαινε να υπομένουν, να αναγνωρίζουν και να προσπαθούν…

Μετά την πτώση της , στον προσωπικό της παράδεισο, θα μείνει σε όλους η μορφή της που θα έγραφε στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο με τον σπαρακτικό τίτλο «Κοίτα πως έκλεισε ο δρόμος της ζωής μας, χωρίς να το θέλουμε. Όμως υπάρχει ο δρόμος προς τον Θεό και εκεί μπορώ να είμαι καλύτερα αφού θα είμαι στην αγκαλιά Του και στην αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς μου. Όμως και εκεί που θα είμαι δεν θα λείψω ποτέ από κοντά σας, θα σας αγκαλιάζω όλους με αγάπη, αυτή που μου δώσατε απλόχερα.»

Όλη η επικαιρότητα