Ηλεία

Ηλεία: Ένα ακόμα σπίτι για το «Χαμόγελο»

Ακούστε το άρθρο

Μια νέα, πολύ σημαντική, προσπάθεια έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα το «Χαμόγελο του παιδιού», επιχειρώντας την ολοκλήρωση ενός σπιτιού, στην τοποθεσιά Αλιγαριά που βρίσκεται στην έξοδο του Πύργου (σ.σ. λίγο πριν την γέφυρα του Αλφειού).

Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο που παραχωρήθηκε στον εθελοντικό οργανισμό από τον ιδιόκτητη της με τους ιθύνοντες να έχουν στόχο να δημιουργήσουν εκεί μια.. φωλιά τόσο ζεστή που θα καταφέρει να σχηματίσει στα χείλη παιδιών που θα το έχουν ανάγκη το χαμόγελο…

Στο συγκεκριμένο κτίριο- διώροφη κατοικία διέμεναν τα καλοκαίρια για διακοπές, αλλά και άλλες εποχές του χρόνου, ο δωρητής μαζί με την κόρη του και τον γαμπρό του. Πριν λίγο καιρό δωρητής πήρε την απόφαση να το προσφέρει στο «Χαμόγελο» θέλοντας να συνεισφέρει με αυτή του την κίνηση στη σημαντικότατη προσπάθεια του εθελοντικού οργανισμού για να έχουν ένα καλύτερο αύριο παιδιά που η ζωή δεν τους έδειξε το καλό της πρόσωπο…

Χθες στελέχη του «Χαμόγελου» στην Ηλεία βρέθηκαν στο χώρο μαζί με ανθρώπους που στηρίζουν την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών του κτιρίου ώστε από το ερχόμενο καλοκαίρι –αν όλα πάνε καλά- ο χώρος του, εσωτερικά και εξωτερικά, να γεμίσει από παιδικές φωνές και χαμόγελα…

«Χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια»…

Το μέλος του ΔΣ του εθελοντικού οργανισμού και… «ψυχή» του «Χαμόγελου» στην Ηλεία, Γιάννης Λαμπρόπουλος, δήλωσε πως «Έχουμε στη διάθεση μας έναν νέο υπέροχο χώρο που πριν λίγο καιρό ένας συμπολίτης μας δώρισε στο Χαμόγελο. Είναι μια διώροφη οικοδομή με πολύ ωραίο περιβάλλοντα χώρο και άλλους βοηθητικούς όπου θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα σπίτι, που θα είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις όπως αυτό χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα εάν δεν είχαμε ανθρώπους δίπλα μας και πιο συγκεκριμένα τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, με την κόρη του και τον γαμπρό του, που μας δώρισε αυτό το ωραίο σπίτι. Δίπλα μας έχουμε και χορηγούς οι οποίοι εδώ και χρόνια στηρίζουν το Χαμόγελο. Πριν από δυο χρόνια όταν ξεκινήσαμε στο σπίτι εδώ, ο Γιώργος Κλουκίνας μου είπε ότι θα το φτιάξουμε με όλους τους καλούς φίλους που έχουμε στην Ηλεία. Έπιασε η ευχή του τόπο και σήμερα αντικρίζουμε οργασμό εργασιών… βέβαια οι εποχές είναι δύσκολες και δε μπορούμε να πούμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν με πάρα πολύ μεγάλη άνεση να δώσουν αυτά που έδιναν μέχρι τώρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και ταυτόχρονα ένα κάλεσμα σε όσους ακόμα θελήσουν να στηρίξουν την προσπάθεια μας ώστε μέχρι το καλοκαίρι αυτός ο όμορφος χώρος να γεμίσει παιδικές φωνές!».

Από την πλευρά της η κοινωνική λειτουργός –και συντονίστρια του «Χαμόγελου» στην Ηλεία- Κατερίνα Λιακοπουλου, ανέφερε ότι «Μας προσφέρει πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση που βρισκόμαστε εδώ για να μοιραστούμε τα αισθήματα μας με τον κόσμο, να τους δείξουμε αυτό το νέο χώρο που ετοιμάζεται για το Χαμόγελο, ένα νέο σπίτι που θα ανακοινώσουμε στην πορεία ποια θα είναι η δράση του. Το σπίτι αυτό δε θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν δεν είχαμε όλους αυτούς τους υποστηρικτές-χορηγούς, πολλούς αφανείς ήρωες που είναι δίπλα μας, όχι μόνο στη δημιουργία αυτού του σπιτιού αλλά από την πρώτη στιγμή, για πάρα πολλές δράσεις. Με το που θα σηκώσουμε το τηλέφωνο και θα ζητήσουμε βοήθεια τους δε μας λένε ποτέ όχι. Το σπίτι αυτό θέλει πολύ δουλειά και σίγουρα θα χρειαστούμε πολλά ακόμα. Περισσότερη βοήθεια όχι μόνο από αυτούς που μας στηρίζουν ήδη αλλά και από όσους έχουν τη διάθεση να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους εμάς έτσι ώστε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να είμαστε σε θέση να μοιράσουμε πολλά παιδικά χαμόγελα».

Τι είπαν οι χορηγοί…

Μιλώντας για την νέα προσπάθεια του «Χαμόγελου» ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, εξειδικευμένος στα φωτοβολταικά συστήματα, Ζωής Σιδηροκαστρίτης, τόνισε πως «Είναι γνωστή και καταξιωμένη η προσφορά του Χαμόγελου στην κοινωνία και χαιρόμαστε για το νέο σπίτι, δίνοντας παράλληλα τις καλύτερες ευχές μας για να ολοκληρωθεί και να προσφέρει χαμόγελα. Εμείς βοηθάμε με την τεχνογνωσία μας πάνω σε θέματα ενέργειας και φωτοβολταικών, ώστε να έχει αυτό το σπίτι το δικό του ρεύμα και να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα».

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κλουκίνας (κατάστημα υδραυλικών, χρωμάτων κ.α.), είπε ότι «Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Λαμπρόπουλο γιατί αξίζει πάρα πολλά και η δουλειά που προσφέρει για τα παιδιά που έχουν ανάγκη είναι ότι καλύτερο. Εμείς όσο μπορούμε θα βοηθάμε γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του τόπου».

Στο νέο σπίτι του «Χαμόγελου» βρέθηκε και η μηχανικός στο ξενοδοχείο Aldemar, Ιουλία Γκουβέρου, μαζί με την υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού της ξενοδοχειακής μονάδας, Χρύσα Στυλιανίδη, με την  πρώτη να αναφέρει ότι «Εμείς δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από το να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Χαμόγελου και να κάνουμε το αυτονόητο: να δώσουμε αυτό που μπορούμε από το στάδιο της κατασκευής για να φτιαχτεί ένα άρτιο σπίτι και να δώσουμε ευτυχία και χαρά στα παιδιά. Θα είμαστε δίπλα και στη συνέχεια της κατασκευής του σπιτιού και θα προσφέρουμε το μέγιστο δυνατό που μπορούμε σαν επιχείρηση».

Στο χώρο βρέθηκε και ένας από τους πιο σημαντικούς συμπαραστάτες του «Χαμόγελου», εδώ και 20 χρόνια, ο Αλκιβιάδης Κουτσανδρέας (σ.σ. κάτοικος Μπάφαλο στις ΗΠΑ, με καταγωγή από το Κάτω Σαμικό), ο οποίος δήλωσε πως «Όσο μπορούμε στηρίζουμε την προσπάθεια του Χαμόγελου. Αποτελεί ευχαρίστηση μου να προσφέρω για τα παιδιά και για το χαμόγελο τους».

Σημειώνεται ότι πέρα από τους προαναφερθέντες χορηγοί-υποστηρικτές του «Χαμόγελου» που βοηθούν στην αποπεράτωση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου του είναι και οι επιχειρήσεις των κκ, Βαγγέλη Φωτεινόπουλου, Δημήτρη Καούκη, Γιάννη Παναγούλια, Αντώνη Γούργουρα, Ανδρέα Κάβουρα, Παναγιώτη Φραγκαντώνη, Ergon equipment, υδραυλικοί κ.α.

Όλη η επικαιρότητα