Ηλεία

Ηλεία: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αγωγής υγείας

Ακούστε το άρθρο

Σειρά ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία έχουν ξεκινήσει η επισκέπτρια υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Αθανασία Γάλιου-Λυμπέρη και η κοινωνική λειτουργός Γιάννα Στυλιανέση, στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο έχει δώσει οδηγίες προκειμένου να αναπτυχθούν δράσεις και παρεμβάσεις στα σχολεία, προκειμένου να ενημερωθούν και ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα αγωγής υγείας.

Έτσι, η κα Γάλιου και η κα Στυλιανέση έχουν καταρτίσει ένα πρόγραμμα δράσεων με επισκέψεις στα σχολεία, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές σε βασικά ζητήματα και παράλληλα να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που έχουν τα παιδιά και αναζητούν απαντήσεις.

Τα βασικά θέματα που πραγματεύονται στις συγκεκριμένες ενημερώσεις αφορούν στο κάπνισμα, τα μικρόβια και τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και η θεματολογία επιλέγεται πάντοτε σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τα αιτήματα που υποβάλλουν προς τις αρμόδιες.

Πρόσφατα η κα Στυλιανέση και η κα Γάλιου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Γυμνάσιο της Ανδρίτσαινας και μίλησαν για το κάπνισμα, ενώ η κα Γάλιου έχει κάνει ήδη επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια της Αμαλιάδας και της Πηνείας και οι επισκέψεις συνεχίζονται.

Όπως εξήγησε η κα Γάλιου, κάθε ενημερωτική συνάντηση αφορά μόνο ένα θέμα, σύμφωνα με τα αιτήματα των διευθυντών, προκειμένου να το εμπεδώσουν οι μαθητές. Ωστόσο, σε κάποια σχολεία θα επανέλθει μέχρι τον Μάιο προκειμένου να αναπτύξει και την υπόλοιπη θεματολογία, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν ενημέρωση για όλα τα ζητήματα.

Όλη η επικαιρότητα