Ηλεία

Ηλεία: Είναι καλά και χαμογελά ξανά η μικρή Μαρία που κινδύνευσε από δάγκωμα φιδιού

Ακούστε το άρθρο

Η μικρή Μαρία, είναι χαμογελαστή και ευδιάθετη, ενώ από χθες βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφού η κατάσταση της υγείας της, όχι απλά βελτιώθηκε, αλλά παρουσίασε εντυπωσιακή πρόοδο. Ο εφιάλτης που ξεκίνησε για την ίδια και για τους γονείς της, όταν δαγκώθηκε από φίδι, το απόγευμα της Παρασκευής, σε αγροτική περιοχή της Πεύκης, είναι πια παρελθόν.

Η 8χρονη, βρισκόταν με τα μεγαλύτερα αδέλφια της σε αγροτική περιοχή, μακριά από το χωριό. Τα παιδιά έπαιζαν ανέμελα, όταν το άτυχο κοριτσάκι, χωρίς να αντιληφθεί το φίδι, δέχθηκε δυο δαγκώματα στο πόδι. Μέχρι να ενημερωθούν οι γονείς, από τα μεγαλύτερα αδέλφια, και να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείο του Πύργου, που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από το ορεινό χωριό, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η κινητοποίηση των γιατρών ήταν άμεση, και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών,  λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο) όπου και νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική ΜΕΘ.

Είναι καλά…

Από χθες, η μικρή Μαρία, είναι εκτός ΜΕΘ και η ζωή της δεν κινδυνεύει πια, όπως διαβεβαίωσε ο Εντατικολόγος και Υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Ανδρεάς Ηλιάδης. «Έμεινε τρεις μέρες στην Εντατική, έγιναν όλα όσα έπρεπε και πλέον είναι σε άριστη κατάσταση. Επικοινωνεί, είναι χαρούμενη και χαμογελαστή», είπε ο γιατρός, εξηγώντας πως από την πορεία της υγείας της θα εξαρτηθεί και η μέρα που θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι και στα αδελφάκια της που την περιμένουν με αγωνία, όπως και τους γονείς τους, που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο προσκεφάλι της μικρής.

Με αφορμή την περιπέτεια της μικρής Μαρίας, ο κ.Ηλιάδης συμβούλευσε τους γονείς να προσέχουν ιδιαίτερα τα παιδιά – ειδικά στις αγροτικές περιοχές – κι αν αντιληφθούν πως υπάρχει ότι υπάρχει περίπτωση τσιμπήματος από φίδι, να απευθυνθούν το αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπως έκαναν οι γονείς της μικρής Μαρίας.

Διαβάστε ακόμη

Σε χωριό της ορεινής Ηλείας: Μάχη για τη ζωή του δίνει 8χρονο κοριτσάκι μετά από δάγκωμα φιδιού

Όλη η επικαιρότητα