Ηλεία

Ηλεία: Εξαπάτησαν ηλικιωμένους με «δόλωμα» τη ΔΕΗ

Ακούστε το άρθρο

Στόχο τις ανυποψίαστες ηλικιωμένες γυναίκες στα χωριά της Ηλείας φαίνεται ότι έχουν βάλει άγνωστοι απατεώνες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του υπαλλήλου της ΔΕΗ.

Προχθές το μεσημέρι τρεις άγνωστοι μετέβησαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας και υποδύθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ «στήνοντας» εικονική επικοινωνία με την κόρη της ηλικιωμένης. Με αυτό το τέχνασμα την έπεισαν να βάλει σε μαξιλαροθήκη τα χρήματα και τα κοσμήματά της, με το πρόσχημα της προστασίας από πιθανές φθορές κατά τη διάρκεια εκτέλεσης τεχνικών εργασιών που θα εκτελούσαν, αποσπώντας της 200 ευρώ, δυο χρυσές λίρες και διάφορα κοσμήματα και ασημικά.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών αγνώστων δραστών για απάτη

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών για απάτη.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, τρεις άγνωστοι δράστες, μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής σε χωριό της Ηλείας και προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι ΔΕΗ και βρίσκονταν σε επικοινωνία με την κόρη της, την έπεισαν να βάλει σε μαξιλαροθήκη τα χρήματα και τα κοσμήματά της, με το πρόσχημα να τα προστατεύσει από τυχόν φθορές κατά την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιούσαν.

Λίγο αργότερα, σε γειτονικό χωριό, άγνωστος εξαπάτησε ηλικιωμένη γυναίκα με τον ίδιο τρόπο. Προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ, την έπεισε να τυλίξει σε μία πετσέτα χρήματα και κοσμήματα, με το πρόσχημα της προστασίας από πιθανή πυρκαγιά κατά την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιούσε. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσε να της αποσπάσει 200 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Και για τις τέσσερις περιπτώσεις σχηματίστηκαν από τους αστυνομικούς του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας, οι σχετικές δικογραφίες εις βάρος άγνωστου δράστη για απάτη.

Όλη η επικαιρότητα