Ηλεία

Πύργος: «Άνοιγαν» σπίτια με… φάντη μπαστούνι!

Ακούστε το άρθρο

Με τη γνωστή μέθοδο του… τραπουλόχαρτου «ρήμαξαν» δύο σπίτια στον Πύργο στα τέλη του περασμένου μήνα ένας 25χρονος μαζί με δύο γυναίκες, μια 54χρονη και μια 18χρονη.  Μάλιστα, από το ένα σπίτι έκαναν γερή «μπάζα», καθώς αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 15.000 ευρώ.

Οι τρεις δράστες χρησιμοποιούσαν τραπουλόχαρτα, πιθανότατα πλαστικοποιημένα, προφανώς εμπνεόμενοι από το παλιό κόλπο της διάρρηξης με αστυνομική ταυτότητα, και κατάφεραν να παραβιάσουν δύο σπίτια, στις 21 και στις 25 Μαρτίου, και να αφαιρέσουν ρούχα, κοσμήματα και χρυσαφικά. Ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου, κατά την οποία αξιοποίησαν και οπτικοακουστικό υλικό, εξιχνίασαν την υπόθεση και ταυτοποίησαν πλήρως τα στοιχεία των τριών δραστών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων. Στην ταυτοποίηση των δραστών συνέδραμαν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, καθώς οι δράστες εντοπίστηκαν στον γειτονικό νομό, όπου και έγινε η προσαγωγή τους.

Όλη η επικαιρότητα