Ηλεία Πολιτική

Ηλεία: Γιώργος Γουβιάς – «Στρατηγικός μας στόχος η αυτόνομη κάθοδος»

Ακούστε το άρθρο

Μετά και το 14ο Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, στρατηγικός μας στόχος για το 2018 -2019 είναι η πετυχημένη αυτόνομη κάθοδος του Πράσινου, Οικολογικού, Εναλλακτικού χώρου στις Ευρωεκλογές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναλαμβάνουν κεντρικό ρόλο στη συσπείρωση του χώρου προς αυτό τον σκοπό.

Η αυτόνομη κάθοδος του πράσινου -οικολογικού – εναλλακτικού χώρου στις  Ευρωεκλογές με τη συμμετοχή κάθε δημοκρατικού πολίτη, φορέα ή κινήματος που δέχεται και δεσμεύεται να συστρατευτεί με την Ευρωπαϊκή Πράσινη οικογένεια (Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα – Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία) με σκοπό την εκλογή πράσινου ευρωβουλευτή, αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής μας ατζέντας.  Το Συνέδριο δεσμεύει το νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο και την νέα Εκτελεστική Γραμματεία να υλοποιήσουν την απόφαση οικοδόμησης της οικολογικής ενωτικής συνεργασίας για τις Ευρωεκλογές του 2019, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα προς τις ευρωεκλογές.

Σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν, οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφασίζουμε την αυτόνομη κάθοδο και την επιδίωξη κοινοβουλευτικής παρουσίας, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία ως αυτόνομος φορέας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του εκλογικού συνεδρίου που θα προηγηθεί.

Απευθύνουμε από σήμερα πρόσκληση σε δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και πολίτες που σκέφτονται με έναν θετικό τρόπο για το πολιτικό κόμμα της Οικολογίας, τους Οικολόγους Πράσινους, να κάνουμε τον φορέα αυτό  όχημα και ομπρέλα για τη μετάδοση των οικολογικών ιδεών στην ελληνική κοινωνία.

Προχωράμε σε μια νέα περίοδο στο κόμμα μας και στο χώρο της Πολιτικής Οικολογίας με όραμα την ενωτική κάθοδο στις επόμενες εκλογές.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Αποφασίζουμε να στηριχθούν όλοι οι αιρετοί (είτε με αυτόνομη κάθοδο, είτε ως συνεργαζόμενοι) που προέρχονται από τον Πράσινο Οικολογικό Εναλλακτικό χώρο, χωρίς κατακερματισμούς, ώστε η παρουσία της Πολιτικής Οικολογίας να ενισχυθεί ποιοτικά και ποσοτικά και να γίνει διακριτή στην κοινωνία.

Θεωρούμε προτεραιότητα του κόμματος να στηριχθεί η δημιουργία οικολογικών παρατάξεων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Η παρουσία στα Περιφερειακά Συμβούλια θα εξασφαλίσει βήμα για πολιτική παρέμβαση σε πολλούς τομείς και θα δώσει ζωτικό χώρο δραστηριοποίησης στην πολιτική οικολογία.

*Ο Γιώργος Γουβιάς είναι Συντονιστής Οικολόγων Πράσινων Ηλείας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου Οικολόγων Πράσινων

Όλη η επικαιρότητα