Αθλητισμός

Ηλεία: Γιορτή φιλοξενίας για το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ακούστε το άρθρο

Σε μια πραγματική γιορτή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό εξελίχθηκε η υποδοχή 250 μοτοσυκλετιστών και 300 περίπου αναβατών στη Λυνίσταινα Ολυμπίας,  ενόψει του 7ου Οδοιπορικού Ιστορίας 1821 που ξεκίνησε από το Λεωνίδιο Αρκαδίας και ολοκληρώθηκε στη Καλαμάτα την Κυριακή 6 Μαίου.

Παρά την έντονη βροχόπτωση, η οποία μετά την άφιξη των πρώτων αναβατών σταμάτησε, η γιορτή φιλοξενίας στη Λυνίσταινα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στις προσπάθειες και την καλή θέληση των κατοίκων του χωριού, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή.

Η διοργανώτρια αρχή, Μοτοπαρέα Λεωνιδίου, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία ένα ακόμα οδοιπορικό ιστορίας με όλους τους οδηγούς να δηλώνουν ευχαριστημένοι από την υπέροχη διαδρομή ενώ κατά τον τερματισμό στην Καλαμάτα έγιναν και οι σχετικές βραβεύσεις και απονομές στους πρώτους.

Στη Λυνίσταινα συγκεκριμένα, η Τοπική Κοινότητα και ο πρόεδρος της Κώστας Σμυρνής, ο Σύλλογος Αποδήμων Λυνιστιάνων με το δικό του πρόεδρο Κώστα Μιχελή και οι γυναίκες του χωριού ετοίμασαν έναν μπουφέ με παραδοσιακά γλυκά όπως πορτοκαλόπιτες και μπακλαβά αλλά και παραδοσιακές πίτες τυρόπιτες και σπανακόπιτες σαν κέρασμα στον κόσμο που για μια μέρα ταξίδευε σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και πέρασε από τη γη της Ολυμπίας και του Επικούριου Απόλλωνα για να επισκεφθεί τη περιοχή.

Δεν έλειψαν φυσικά και τα σουβλάκια για τους πιο τολμηρούς! Την ιατρική και πυροσβεστική υποστήριξη είχε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διάσελλων Κώστας Βασιλακόπουλος με όχημα έκτακτης ανάγκης μαζί με τον Εθελοντή Θάνο Χουλιάρα ενώ το Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας Μίλτος Γεωργακόπουλος. Χορηγός Υποστήριξης ήταν το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24.

Όλη η επικαιρότητα