Ηλεία

Ηλεία: Οι Αυστριακοί φιλέλληνες δώρισαν πυροσβεστικό όχημα στην κοινότητα Διασέλλων

Ακούστε το άρθρο

Τα ανθρωπιστικά και φιλελληνικά τους αισθήματα απέδειξαν για μία ακόμα φορά οι Αυστριακοί πολίτες που έχουν ιδρύσει από το 2011 τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Βοήθεια για την Ελλάδα («Griechenlandhilfe»), καθώς παρέδωσαν χθες το μεσημέρι ένα πυροσβεστικό όχημα στην ΤΚ Διασέλλων του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, παρουσία του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, της αντιδημάρχου Κων/νας Στρουμπάκου, του προέδρου των Διασέλλων, Κ.Βασιλακόπουλου, του προϊσταμένου του ΠΚ Κρεστένων, Γ. Παπακοσμά, και  πλήθους πολιτών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

Σε μια λιτή και σεμνή τελετή, ο ιδρυτής της «Βοήθειας για την Ελλάδα, Erwin Schrűmpf, παρέδωσε τα κλειδιά του οχήματος στον κ. Βασιλακόπουλο και στη συνέχεια, τόσο αυτός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης παρέλαβαν αναμνηστικές πλακέτες και από ένα βιβλίο με την ιστορία των Διασέλλων.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ευχαρίστηκε τον Έρβιν και όλα τα μέλη της οργάνωσης, τονίζοντας ότι η προσφορά της προς την Ελλάδα γενικότερα είναι τεράστια και πολυδιάστατη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη γνωριμία τους τον Αύγουστο του 2007, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς, και η οποία ήταν η αφορμή για τη δωρεά του οχήματος.

«Από σήμερα το χωριό μας και ο δήμος έχουν ένα επιπλέον χέρι βοήθειας. Η κίνησή σας αποτελεί τιμή για τον δήμο μας, τους κατοίκους μας και μενα. Σας θεωρούμε όλους φίλους πραγματικούς και σας είμαστε ευγνώμονες», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Σταθερό αυστριακό στήριγμα στην Ελλάδα

Ο Erwin Schrűmpf δήλωσε ότι η «Βοήθεια για την Ελλάδα» ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια και από τότε έχει κάνει πολλές δωρεές στην Ηλεία και στην Ελλάδα γενικότερα.

«Πριν από πέντε χρόνια ιδρύσαμε τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “βοήθεια στην Ελλάδα”. Από τότε, μία φορά το μήνα ερχόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε κάνει ήδη δωρεές σε ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα και μία δωρεά στο Νοσοκομείο Πύργου. Θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί συνεχίζοντας το έργο μας και αποδεικνύοντας ότι δεν είστε μόνοι σας στην Ελλάδα μέσα στην κρίση που υπάρχει. Η Γερμανία και η Αυστρία είναι στο πλευρό της Ελλάδας», δήλωσε ο Έρβιν.

Ο κ. Μπαλιούκος τόνισε ότι στο πρόσωπο του Έρβιν αναγνωρίζει έναν ειλικρινή φιλέλληνα με ευαισθησίες, τον οποίο τον έφερε εδώ το δράμα της χώρας μας, κυρίως των προηγούμενων ετών.

«Ως έξυπνος άνθρωπος διαπίστωσε ότι σε τομείς της υγείας αλλά και φυσικών καταστροφών η πολιτεία μας δεν έχει τις δυνατότητες να εξυπηρετήσει. Σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου σε ένα χωριό που έχει δώσει δείγματα για την ασφάλειά του. Σήμερα με την προσφορά σας ενισχύεται τη δική μας επιθυμία και να είστε βέβαιος ότι το παραδίδετε στα πιο κατάλληλα χέρια», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Παπακοσμάς εξήρε τη σημασία της δωρεάς στην αντιπυρική προστασία, ευχαριστώντας την αυστριακή οργάνωση.

«Είναι πολύ σημαντική η δωρεά κι επειδή η αντιπυρική πλησιάζει, η βοήθεια που θα μας παρέχει το όχημα θα είναι πολύ σημαντική και πιστεύω ότι θα κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας ενώ και οι κάτοικοι εδώ θα νιώθουν πιο ασφαλείς», είπε ο κ. Παπακοσμάς.

Όλη η επικαιρότητα