Ηλεία Υγεία

Ηλεία: “Ιατρείο Μαστού” στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Ακούστε το άρθρο

Νέα δεδομένα διαμορφώνει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πάσχοντα και την προαγωγή της υγείας, καθώς η οικονομική κρίση αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στους πολίτες για να επισκεφθούν τους γιατρούς και να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Έτσι, από την ερχόμενη εβδομάδα εγκαινιάζεται ουσιαστικά η λειτουργία του Ιατρείου Μαστού, όπου θα έχουν την δυνατότητα να εξετάζονται οι γυναίκες για τον καρκίνο του μαστού.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου και έχει την αμέριστη στήριξη του αν. διοικητή κ. Γιάννη Λέντζα. Είναι η πρώτη φορά που θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας ‘Ιατρείο Μαστού’ με υπεύθυνο γιατρό τον χειρουργό κ. Γιώργο Μπακέλλα, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στις συγκεκριμένες επεμβάσεις, και με την συνδρομή της μαίας του εξωτερικού γυναικολογικού ιατρείου.

Το ιατρείο θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαΐου και θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, κατόπιν ραντεβού.

Οργανωμένα

Όπως εξήγησε στην ‘Π’ ο κ. Μπακέλλας, θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το εξωτερικό γυναικολογικό ιατρείο και για την λήψη των Τεστ ΠΑΠ. Οι γυναίκες θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους και για τις δύο εξετάσεις και το σημαντικό είναι ότι το ‘Ιατρείο Μαστού’ θα λειτουργεί οργανωμένα, έτσι ώστε η κάθε γυναίκα να έχει εκεί το φάκελό της με το ιστορικό της και θα υποβάλλεται συστηματικά στον απαιτούμενο έλεγχο.

Πέραν της ψηλάφησης μαστού θα υποβάλλονται και σε υπέρηχο μαστών, ενώ μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων θα συνταγογραφείται η μαστογραφία, όταν κρίνεται απαραίτητο, και θα μπορεί να διενεργηθεί σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα για να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς με το κόστος.

Παράλληλα, εφόσον χρειάζεται θα παραπέμπονται για περαιτέρω εξετάσεις και σύμφωνα με τον κ. Μπακέλλα σε περιπτώσεις που απαιτείται θα μπορούν τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται και χειρουργικά.

«Είναι μία κίνηση που την κάνουμε προς όφελος του πληθυσμού. Ειδικά εν καιρώ οικονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να γίνει για να μπορούν οι γυναίκες να υποβάλλονται σε έναν ολοκληρωμένο και απαραίτητο έλεγχο, προλαμβάνοντας πολλές φορές δυσάρεστες καταστάσεις» εξηγεί ο κ. Μπακέλλας.

Από την πλευρά του ο αν. διοικητής κ. Γιάννης Λέντζας επεσήμανε ότι το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που διαθέτει προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη και του πάσχοντα. Επεσήμανε ότι είναι μία σημαντική πρωτοβουλία που θα συμβάλλει τα μέγιστα και στον τομέα της πρόληψης αλλά και στον τομέα της αντιμετώπισης περιστατικών που χρίζουν ιατρικής παρακολούθησης.

Οι γυναίκες θα μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες καθημερινά στο γυναικολογικό εξωτερικό ιατρείο του Νοσοκομείου.

Όλη η επικαιρότητα