Ηλεία: Λουκουμάδες με μέλι…και μουσική!

Την πιο γλυκιά και μελωδική «αναστάτωση» προκάλεσαν χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία του Πύργου οι μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου, κερνώντας τους περαστικούς λαχταριστούς λουκουμάδες που έφτιαξαν με τους σπουδαστές του ΙΕΚ Σμαρνάκη.

Η δράση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου, εντάχθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για την κοινωνικοποίηση των παιδιών και την παρουσίαση του έργου του σχολείου, με τα ίδια να αποτελούν τους μεγάλους «πρωταγωνιστές».

Τη δράση «αγκάλιασε» για μια ακόμα φορά με χαρά το ΙΕΚ Σμαρνάκη, κι έτσι οι σπουδαστές της ειδικότητας Μαγειρικής Τέχνης με…βοηθούς τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, παρασκεύασαν τους πιο γλυκούς λουκουμάδες, βάζοντας μέσα και το πιο σπουδαίο «συστατικό», την αγάπη τους για τα παιδιά και για το σχολείο τους. Παρούσα ήταν και η υπεύθυνη του ΙΕΚ Κωνσταντίνα Σμαρνάκη, σημειώνοντας ότι πάντα και με χαρά θα στηρίζουν τις δράσεις του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Οι λουκουμάδες έγιναν ανάρπαστοι από τους περαστικούς που συνεχάρησαν τους διοργανωτές για την ωραία πρωτοβουλία και τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο σχολείο. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Αντιδήμαρχος Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου και ο πρόεδρος του Νομ. Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις» Γιάννης Παπαδάτος, που στήριξαν την εκδήλωση και στηρίζουν – πάντα  και έμπρακτα – τις δράσεις του σχολείου.

Στον χώρο, λειτούργησε και ένα μικρό περίπτερο με κατασκευές και προϊόντα που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά με εθελοντές – φίλους του σχολείου, διαθέτοντάς τα σε συμβολικές τιμές.

Κι επειδή οι μαθητές είναι και πολυτάλαντοι, ήταν αυτοί που «επένδυσαν μουσικά» την εκδήλωση, ερμηνεύοντας διάφορα χαρούμενα τραγούδια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου, Αγγελική Σμαρνάκη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τόσο το ΙΕΚ Σμαρνάκη για την στήριξη της δράσης, τον Δήμαρχο κ.Λιατσή για την παραχώρηση χρήσης μέρους της πλατείας για την δράση και το καφενείο «Κέντρον» για τη φιλοξενία των μαθητών, το κατάστημα Χαρτικών του Τρύφωνα Βασιλόπουλο, την Γεωργία Πετρόγιαννη για την προσφορά αναψυκτικών, τον Συνεταιρισμό Ταξί Πύργου και όλους τους πολίτες για την παρουσία τους.