Χωρίς κατηγορία

Ηλεία: Μακελειό στη Νέα Μανωλάδα με 28 τραυματίες!

baglas_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΥΛΙΑΣΗΣ

 (ΦΩΤΟ- ΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΑΡΔΑ)

«Βροχή» πυροβολισμών δέχθηκε χθες το απόγευμα στη Νέα Μανολάδα ομάδα 200 περίπου εργατών από το Μπαγκλαντές που διεκδικούσαν… τα μεροκάματα έξι μηνών! Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο patrisnews τραυματισμένοι εργάτες, η ομάδα των αλλοδαπών είχε κλείσει ραντεβού με τον εργοδότη και τους επιστάτες του, περιμένοντας ότι θα πληρωθούν. Αντί όμως για τα χρήματά τους, που σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες τους αγγίζουν συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ, δέχθηκαν «διαταγές» να επιστρέψουν στις εργασίες τους!

Οι αλλοδαποί εργάτες αντέδρασαν έντονα και δεν δέχθηκαν να επιστρέψουν στις δουλειές όταν ξαφνικά… άρχισε να «βρέχει σκάγια»! Οι αλλοδαποί εργάτες καταγγέλλουν ότι οι τρείς επιστάτες έστρεψαν κατά πάνω τους τα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Πάνω από 30 άτομα έπεσαν τραυματισμένα στο έδαφος ενώ ακολούθησαν σκηνές πανικού!

 

Γέμισε το Κέντρο Υγείας τραυματίες!

Τα λεπτά που ακολούθησαν δεν μπορούν να περιγραφούν. Όλα τα ασθενοφόρα του νομού και όχι μόνο, συνολικά 11, άρχισαν να μεταφέρουν τους τραυματίες στο Κέντρο Υγείας Βάρδας με το προσωπικό του να δίνει πραγματικό αγώνα δρόμου για να φροντίσει όλα τα περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Υγείας Βάρδας συνολικά διακομίστηκαν 28 αλλοδαποί εργάτες, εκ των οποίων κάποιοι με επιπόλαια τραύματα από σκάγια όπου μετά από λίγα λεπτά έφυγαν. Ωστόσο, 4 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 4 φέρουν σοβαρά τραύματα. Αυτοί οι οκτώ τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ οι υπόλοιποι στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δεκάδες αλλοδαποί εργάτες αλλά και κάτοικοι της Βάρδας συγκεντρώθηκαν έξω από το Κέντρο Υγείας, μην μπορώντας να πιστέψουν αυτό το κανονικό… μακελειό!

 

Επί ποδός οι Αστυνομικές δυνάμεις του νομού!

Ολόκληρη η περιοχή της Βάρδας και της Νέας Μανωλάδας κατακλύστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ επικεφαλής των ερευνών τέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος ο οποίος βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή. Αργά το βράδυ στη Βάρδα έφτασε μία διμοιρία των ΜΑΤ η οποία στάθμευσε κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια οργανωμένη αντίδραση από πλευράς των αλλοδαπών εργατών.

Νοσηλεύεται ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας

Ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας, στην οποία απασχολούνται οι 200 αλλοδαποί εργάτες, συνελήφθη αλλά αργά το βράδυ αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας, ενώ λίγη ώρα αργότερα, διακομίστηκε προληπτικά, όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα, στο Νοσοκομείο του Πύργου. Μέχρι αργά το βράδυ οι αστυνομικοί συνέχιζαν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό των τριών επιστατών.

«Θέλαμε απλά τα χρήματά μας…»

«Το μεσημέρι μας είπαν ότι θα πάρουμε τα χρήματά μας» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο Λίτου, ένας από τους αλλοδαπούς εργάτες, δείχνοντας τα τραύματα στο κορμί του από τα σκάγια και συνέχισε: «Μας είπαν να πάμε το απόγευμα να μας πληρώσουν. Είμαστε 200 άνθρωποι και μας χρωστάνε τους τελευταίες έξι μήνες, συνολικά 150.000 ευρώ. Δεν μας έδωσαν χρήματα αλλά μας είπαν να πάμε στις δουλειές μας. Εμείς αρνηθήκαμε και τότε, τρία άτομα άρχισαν να μας πυροβολούν. Τραυματίστηκαν πάνω από 30 παιδιά! Και δεν είναι η πρώτη φορά που δεν μας πληρώνουν. Πέρυσι μου έδωσαν μια επιταγή η οποία μου έμεινε στα χέρια…. Δεν πληρώθηκα ποτέ!».

Ένας ακόμα εργάτης από το Μπαγκλαντές, ο Τίπου είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Έχω στην πατρίδα μου τη μητέρα μου και τον πατέρα μου άρρωστο και δεν έχω χρήματα ούτε για να τους πάρω ένα τηλέφωνο. Μου χρωστάνε, όπως και σε όλους, 6 μήνες μεροκάματα. Μόνο τα δικά μου χρήματα είναι 5.000 ευρώ».

Το Υπουργείο Υγείας ζητά διευκρινήσεις 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, μέχρι την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ, πληροφορίες, αργά το βράδυ το Υπουργείο Υγείας ζήτησε διευκρινήσεις για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών, τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους και που νοσηλεύονται, καθώς και τα στοιχεία των ταυτοτήτων τους.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης εξέδωσε για το επεισόδιο ανακοίνωση η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αναφέρει τα εξής:

«Περί ώρα 18.00΄ σήμερα, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας 200 περίπου αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι όποιοι εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση ημεδαπού, συνεπλάκησαν με 3 ημεδαπούς εκπροσώπους του εργοδότη, απαιτώντας δεδουλευμένα 6 μηνών περίπου. Ένας εκ των τριών ημεδαπών πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο εναντίον τους, τραυματίζοντας ελαφρά, είκοσι (20) από τους αλλοδαπούς. Οι τραυματισθέντες βρίσκονται εκτός κίνδυνου ζωής και έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία της περιοχής για παροχή πρώτων βοηθειών. Διενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Αμαλιάδας. Συνελήφθη πριν από λίγο ο εργοδότης που απασχολούσε τους αλλοδαπούς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων 3 ημεδαπών».

(Νεότερη ενημέρωση)  Τη σύλληψη 38χρονου ημεδαπού  στην Πηνεία ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο οποίος διώκεται για υπόθαλψη, καθώς φέρεται να παρείχε κατάλυμα για μερικές ώρες στους δύο από τους τρεις υπόπτους που αναζητά η αστυνομία για την υπόθεση των πυροβολισμών στη Νέα Μανολάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΗΝΕΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΝΑΣ 38ΧΡΟΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΚΑΘΩΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΩΝ ΩΡΩΝ ΠΑΡΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΣΕ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας στέλνει στη Νέα Μανολάδα το υπουργείο Εργασίας

Ηλεία: «Δεν θα απελαθούν οι Μπαγκλαντεσιανοί!» τόνισε ο Νίκος Δένδιας (PHOTO + VIDEO)

Βίντεο-ντοκουμέντο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς στη Νέα Μανολάδα!

Nέα σύλληψη 38χρονου για την υπόθεση της Μανολάδας

Ηλεία: Μεγάλη συγκέντρωση από το ΚΚΕ στη Νέα Μανολάδα!

Ηλεία: Συνελήφθησαν οι επιστάτες για τους πυροβολισμούς στη Νέα Μανωλάδα – Bρέθηκε ένα από τα όπλα! (νεότερο + φωτό)

Ηλεία- Eργάτες από το Μπαγκλαντές: «Αν δεν πάρουμε τα λεφτά μας δεν ξαναπάμε για δουλειά»!

 

Όλη η επικαιρότητα