WEB tv Ηλεία

Ηλεία: Νέα μεγάλη πυρκαγιά στα Διάσελλα – Κάηκαν 20 στρέμματα αναγεννημένου δάσους (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Θύμα του πύρινου εφιάλτη έπεσε για δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι η περιοχή των Διασέλλων του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αφού χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 12:30, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ορεινή δασική έκταση στην είσοδο του χωριού, αρκετά κοντά στον επαρχιακό δρόμο Κρέστενα-Ανδρίτσαινα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που βρίσκονταν στη φωτιά στα Ροδινά,συμβάλλοντας καθοριστικά στον περιορισμότης,  ενώ τα εναέρια μέσα έκαναν πολύ καλή δουλειά περιορίζοντας τα δύο μέτωπα στο βουνό.

Παρότι οι αναζωπυρώσεις ήταν διαρκείς, οι εναέριες ρίψεις από τρία αεροσκάφη πετζετέλ και δύο Καναντέρ, καθώς και η συντονισμένη επιχείρηση του πεζοπόρου τμήματος στην κορυφογραμμή, έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά γύρω στις 7:30 το απόγευμα, ανακουφίζοντας τους κατοίκους των Διασέλλων και των γύρω κοινοτήτων. Σύμφωνα με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς, η πυρκαγιά έκαψε περίπου 20 στρέμματα δασικής (αναγεννημένης) έκτασης.

Οι πυροσβέστες επέδειξαν εξαιρετικά αντανακλαστικά στη διάσωση μιας γυναίκας που έμενε σε τροχόσπιτο εγκατεστημένο κοντά στο σημείο όπου εξερράγη η φωτιά, μεταφέροντάς τη τάχιστα σε ασφαλές σημείο. Αρκετοί κάτοικοι από τα Διάσελλα, τον Γρύλλο και την Πλατιάνα είχαν σταθμεύσει για αρκετή ώρα στον δρόμο και παρακολουθούσαν ανήσυχοι την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Στο σημείο επιχείρησαν περίπου 20 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 άνδρες συν τα πεζοπόρα τμήματα του Πύργου και της Πάτρας, με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή Δυτικής Ελλάδας, Κ.Κυριακόπουλο και τον διοικητή  της ΠΥ Πύργου, Γ.Πετρούτσο. Το έργο της Πυροσβεστικής ενίσχυσαν και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η συμβολή των κατοίκων των Διασέλλων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΚ Διασέλλων, Κώστας Βασιλακόπουλος η κάτοικοι επέδειξαν πνεύμα αυτοθυσίας καθώς ρίχθηκαν με  ό,τι μέσο διέθετε ο στη μάχη από την πρώτη στιγμή.

«Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο και καλώ όλο τον κόσμο να μείνουμε σε επιφυλακή για όσο καιρό μας απομένει, προκειμένου να αποφύγουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα