Ηλεία

Ηλεία: Μέλισσα, ένα χωριό γεμάτο ζωντάνια

Ακούστε το άρθρο

Όταν σε ένα μικρό χωριό σε υποδέχονται αρκετά μικρά παιδιά με το χαμόγελο στα χείλη, η πρώτη σκέψη που κάνεις είναι ότι το χωριό αυτό είναι ευλογημένο και έχει μέλλον.

Το χωριό Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, λίγα χιλιόμετρα από τα Λεχαινά, σε μικρό υψόμετρο είναι ένα κύτταρο γεμάτο ζωντάνια, μέσα στο πράσινο με εύφορα εδάφη που αγκαλιάζουν πολλές καλλιέργειες.

Εργατικοί και φιλόξενοι

Δεν είναι τυχαία η ονομασία του, αφού οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητά τους και την καθαριότητα που φαίνεται απ’ άκρου εις άκρον στο χωριό. Μάλιστα η καθαριότητα είναι αποτέλεσμα εθελοντικής συνεργασίας των κατοίκων με την συμμετοχή κάποιες φορές παιδιών. Το παλιό όνομα  του χωριού ήταν Ζόγκα, αργότερα  έγινε Καστράκι και από τον Ιανουάριο του 1957 Μέλισσα.

Για το μικρό οδοιπορικό στη Μέλισσα ουσιαστική ήταν η βοήθεια της   επικοινωνιολόγου  κ. Αλεξάνδρας Λυκοκανέλλου, μόνιμης  κατοίκου  του χωριού, την οποία και ευχαριστούμε.

Ομορφιά

Υπάρχουν λόγοι να επισκεφθείς το χωριό. Ο πρώτος είναι πηγή που συναντάς στην είσοδο του χωριού και  η ομορφιά του γιατί βρίσκεται μέσα στο πράσινο, ο δεύτερος το καλό φαγητό στην μικρή ταβέρνα με την καταπράσινη αυλή, τρίτος η απόλαυση του καφέ ή του αναψυκτικού στο καφενείο του χωριού, ο τέταρτος τα υπέροχα τυριά από την οικογενειακή τοπική επιχείρηση του Θεοφιλόπουλου και το πέμπτος η φιλοξενία που δίνεται απλόχερα από  όλους τους κατοίκους.

Ο επισκέπτης αφού προσκυνήσει στον  ιερό ναό του Αγίου Τρύφωνα, θα καθίσει στα πεζούλια του πέτρινου πηγαδιού, κάτω από το δένδρο, στην ανακαινισμένη πλατεία του χωριού και θα αναπνεύσει καθαρό αέρα.

Όλη η επικαιρότητα