Ηλεία

Ηλεία: Ουκρανοί ποδηλάτες ανακαλύπτουν τον Νομό – Κίεβο-Ανδραβίδα-Αρχαία Ολυμπία …με ποδήλατο!

Ακούστε το άρθρο

Ποδηλατάδα στα αρχαιολογικά μνημεία του νομού Ηλείας πραγματοποιούν αυτές τις μέρες Ουκρανοί ποδηλάτες που ξεκίνησαν από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στην στάση τους στην πλατεία της Ανδραβίδας, όπου θαύμασαν την Αγία Σοφία ζήτησαν ενημέρωση από τους Ανδραβιδαίους Γεράσιμο Γώτη, φοιτητή Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών και τον Φώτη Δημητρίου  μέλη της ομάδας Atlas Stories. Οι ίδιοι δήλωσαν στην «Πατρίς»:

«Περαστικοί από την Ανδραβίδα ήταν 5 Ουκρανοί ποδηλάτες, ηλικίας από 25-35 ετών, οι οποίοι μου ζήτησαν πληροφορίες για το πώς να φτάσουν στην Αρχαία Ολυμπία. Ετσι σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε περισσότερα για αυτούς και το ταξίδι τους. Πρόθυμοι παραχώρησαν μια σύντομη συνέντευξη με σκοπό να ανέβει στο κανάλι μας στο youtube, Αtlas Stories.», μας λένε τα μέλη της ομάδας Atlas Stories και συνεχίζουν:

«Οι Τόνι, Ευγενή, Ρόμαν, Άντριου και Βλαντιμίρ ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους από την Πάτρα με σκοπό να κάνουν το γύρο της Πελοποννήσου. Βασικός προορισμός η αρχαία Ολυμπία όπου από παιδιά είχαν την επιθυμία να επισκεφθούν.  Όπως ανέφεραν οι ίδιοι αφορμή στάθηκε ένα βιβλίο ελληνικής μυθολογίας που είχε διαβάσει ο Ρόμαν στο Γυμνάσιο και βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρον. Επόμενοι προορισμοί τους θα είναι η Καλαμάτα, η Σπάρτη, το Ναύπλιο και η Κόρινθος».

Οι Ουκρανοί ήρθαν αεροπορικώς στην Αθήνα και από εκεί στην Πάτρα με λεωφορείο.Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σύντομα.

Όλη η επικαιρότητα