Ηλεία

Ηλεία: Πέφτουν οι υπογραφές για το εργοστάσιο απορριμμάτων

Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ Νικόλαου Μαντζούφα, υπογράφεται την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου η σύμβαση του έργου: «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας μέσω ΣΔΙΤ».

Η σύμβαση θα υπογραφεί στη 1 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ Ηλείας στην θέση ‘Τριανταφυλλιά’, μεταξύ του αναδόχου του έργου και του προέδρου του ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας και Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Τι περιλαμβάνει

Το έργο αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων όλων των δήμων της Ηλείας και το κόστος κατασκευής του ανέρχεται σε 37 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 17 εκ. προέρχονται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα από την Κ/Ξ που αναλαμβάνει την εκτέλεση του έργου.

Πρόκειται για την Ένωση Εταιρειών «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. – J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – ΑΑΓΗΣ Α.Ε.» που αποκαλείται οριστικός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης του έργου.

Στην υπό κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων με Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, το βάρος δίνεται στη μηχανική διαλογή και την ανακύκλωση. Πρόκειται για μία Μονάδα που θα εξυπηρετεί το σύνολο των 7 Δήμων της ΠΕ Ηλείας και θα διαχειρίζεται όλο τον όγκο των στερεών τους  αποβλήτων, ο οποίος αντιστοιχεί σε 45.000 τόνους Συμβατικών Αποβλήτων ανά Συμβατικό Έτος (σημαντική τροποποίηση η οποία έγινε αποδεκτή και από τον ανάδοχο και από τον Προσυμβατικό Έλεγχο του Ε.Σ.). Πρόκειται για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα, που ήταν αρχικά στους 60.000 τόνους.

Επίσης, προβλέπεται κατασκευή και μίας (1) Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, δυναμικότητας 15.876 t/έτος, για την εξυπηρέτηση του συνόλου των Δήμων της ΠΕ, εντός της ΜΕΑ Ηλείας στην Τριανταφυλλιά.  Το υπόλειμμα της ΜΕΑ Ηλείας θα οδηγείται στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, στην ίδια θέση.

Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με την Κ/Ξ και έχει χρόνο περαίωσης 16 μήνες συν 6 μήνες δοκιμαστική λειτουργία.

Όλη η επικαιρότητα