Ηλεία Καιρός

Ηλεία: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη λόγω παγετού

Ακούστε το άρθρο

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη αρκετά σχολεία στα ορεινά τμήματα των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, λόγω της συνέχισης των κακών καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα λόγω που παγετού.

Με σχετικές αποφάσεις, που κοινοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, οι τρεις παραπάνω δήμοι αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων – και για σήμερα – στις περιοχές που εξακολουθούν να καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες, για όλους ασφάλειας και προστασίας των μαθητών.

Έτσι, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, δε θα λειτουργήσουν τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια στις Δ.Ε Λαμπείας και Λασιώνος καθώς και το Δημοτικό Σχολείο στο Κούμανι της Δ.Ε Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης της Δ.Ε Ανδρίτσαινας, του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ενώ στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Πύργου, δε θα λειτουργήσουν το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Γουμέρου (στη Δ.Ε Ωλένης).

Με την ίδια απόφαση, ορίζεται ότι δε θα πραγματοποιηθεί και η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις παραπάνω Δ.Ε (και των τριών δήμων) και φοιτούν σε σχολεία εκτός των παραπάνω Δημοτικών Ενοτήτων.

Όλη η επικαιρότητα