Ηλεία

Ηλεία: Η κοκαΐνη τους στέρησε την ελευθερία τους – Προφυλακίστηκαν και οι έντεκα συλληφθέντες για την υπόθεση

Ακούστε το άρθρο

Το δρόμο για σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας πήραν χθες το απόγευμα οι συλληφθέντες για την υπόθεση κοκαΐνης, καθώς και όλοι μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

08062017dytellalaejarthrvsi001.jpg

Οι έντεκα που είχαν συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές την περασμένη Πέμπτη, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες- κυρίως κοκαΐνη- στην Ηλεία και ειδικότερα στην Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή, απολογήθηκαν χθες στον Ανακριτή Αμαλιάδας.

Πολύωρη διαδικασία

Οι απολογίες ξεκίνησαν το πρωί και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα, σε μία πολύωρη διαδικασία εάν σκεφτεί κανείς ότι η δικογραφία που έχει ασκηθεί σε βάρος τους αγγίζει τις 1200 σελίδες!

Και οι έντεκα, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος κακουργήματος για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, για μεταφορά, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του Τελωνειακού κώδικα και παράβαση του νόμου για τα όπλα, μετά τις απολογίες τους με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέως κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές, έως την εκδίκαση της υπόθεσης στις δικαστικές αίθουσες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην δικογραφία περιλαμβάνονται περίπου 80 ονόματα, οι οποίοι φέρονται ως χρήστες που αγόραζαν τις ποσότητες κοκαΐνης από τους συλληφθέντες και οι οποίοι έχουν εντοπιστεί από τις τηλεφωνικές συνομιλίες. Και αυτοί αναμένεται να δικαστούν αλλά σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών έγινε την περασμένη Πέμπτη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου , σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στη φυλακή είναι δέκα υπήκοοι Αλβανίας (δύο 22χρονοι, δύο 26χρονοι και έξι ακόμα ηλικίας 24, 25, 28,33, 38 και 40 ετών) και ένας 30χρονος ημεδαπός που εργαζόταν ως ντελιβεράς στην Αμαλιάδα και διακινούσε με το μηχανάκι της ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη.

Η εγκληματική οργάνωση είχε αποκομίσει τους τελευταίους  μήνες από την διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα