Ηλεία

Ηλεία: Σε εγρήγορση οι οικοδόμοι

Ακούστε το άρθρο

Σύντομη ενημέρωση για τις αυριανές αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηλείας και για την ανάγκη απόδοσης των περίφημων ενσήμων υπέρ αγνώστων σε οικοδόμους που πλησιάζουν ή έχουν ξεπεράσει το όριο συνταξιοδότησης αλλά δεν έχουν καλύψει τον απαιτούμενο αριθμό, πραγματοποίησαν χθες το πρωί ο πρόεδρος Άγγελος Μπουζής και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Ηλιόπουλος στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Λαμβάνοντας πρώτος το λόγο, ο κ. Ηλιόπουλος εστίασε στο φλέγον ζήτημα της συνταξιοδότησης των οικοδόμων και στους αγώνες για διεκδίκηση των περίφημων ενσήμων υπέρ αγνώστων, τα οποία θα πρέπει να δοθούν σε όσους έχουν καθυστερήσει να λάβουν σύνταξη χωρίς υπαιτιότητα δική τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις προηγούμενες κυβερνήσεις που ποτέ δεν απέδωσαν τα συγκεκριμένα ένσημα παρά μόνο τη δεκαετία του ’80, ενώ τόνισε πως υπάρχει ανάγκη συσπείρωσης των οικοδόμων στα συνδικάτα και καταγραφής τους προκειμένου να μεταφερθεί η πίεση στο αρμόδιο Υπουργείο. Επιπλέον, ως μέλος του Συνδικάτου δεσμεύτηκε τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων, επισκέψεων στο υπουργείο και συνελεύσεων κατά τόπους, ενώ στο κλείσιμο του εξήγγειλε την παράταση των αρχαιρεσιών μέχρι και αύριο, με τις ώρες προσέλευσης να είναι από τις 10:30πμ.-13:00μμ. και από 16:00μμ.-20:00μμ. και τόνισε πως η ενδυνάμωση των Συνδικάτων είναι μονόδρομος αφού αυτά αποτελούν τη μοναδική λύση στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπούζης συμφώνησε απόλυτα με όσα προανέφερε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, συμπληρώνοντας μόνο την ανάγκη για συμμετοχή στις εκλογές, η οποία θα αποτελέσει δύναμη στα χέρια της Ομοσπονδίας ώστε να προβεί σε διεκδικήσεις με μεγαλύτερη πυγμή. Επιπλέον, ανέφερε και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν στις σημερινές και αυριανές αρχαιρεσίες, που δεν είναι άλλα από την αστυνομική ταυτότητα, τον Αριθμό Ασφάλισης ΙΚΑ, το ΑΜΚΑ, καθώς και έναν γενικό υπολογισμό των ενσήμων που έχουν αυτή τη στιγμή στην κατοχή τους προκειμένου να εξεταστεί ποιοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότησή τους.

Όσοι επιθυμούν επικοινωνία με το Συνδικάτο για οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί, μπορούν να καλέσουν στα κινητά τηλέφωνα 6973434895 (Άγγελος Μπούζης) και 6974739993 (Γιώργος Ηλιόπουλος).

Όλη η επικαιρότητα