Ηλεία

Ηλεία: Σοβαρά από ιλαρά ο αδερφός του 17χρονου Χρ. Ντανόπουλου που νικήθηκε από τη νόσο πριν λίγες μέρες

Ακούστε το άρθρο

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου Ντανόπουλου από εγκεφαλίτιδα, η οικογένεια αγωνιά για την υγεία ενός ακόμα μέλους της, αφού τις τελευταίες ημέρες, ο μεγαλύτερος αδελφός του, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Παρά τις προσπάθειες θωράκισης ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού αλλά και τις εκκλήσεις των ειδικών για εμβολιασμό, τα νέα περιστατικά της νόσου καταγράφουν συνεχή αύξηση. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) σε πρόσφατη ανακοίνωση του για την ιλαρά στην Ε.Ε. που αναφέρεται σε στοιχεία και δεδομένα έως και τις αρχές Νοεμβρίου, περιελάμβανε την Ελλάδα στις τέσσερις χώρες που έχουν «επηρεαστεί» περισσότερο από την ιλαρά.

Δυο θάνατοι

Στην Ηλεία, η έξαρση της νόσου έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν νοσηλευτεί στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου δεκάδες ανήλικα παιδιά – προερχόμενα από οικογένειες αθίγγανων – τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί. Στις 7 Δεκεμβρίου, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (σ.σ στο Ρίο) από εγκεφαλίτιδα ο 17χρονος Χρήστος Δημ. Ντανόπουλος και έγινε έτσι το 2ο θύμα επιδημικής έξαρσης της ιλαράς στη χώρα, καθώς πριν ένα περίπου μήνα, κατέληξε ένα 11μηνο βρέφος – οικογένειας αθιγγάνων – από σηψαιμία.

Στην Πάτρα και ο αδελφός;

Προ ημερών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 30χρονος αδελφός του θύματος, απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί φαίνεται να διακομίσθηκε στην Πάτρα, όπου και νοσηλεύεται – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες – σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλη η επικαιρότητα