Ηλεία

Ηλεία: Τραγικό θάνατο βρήκε ο 55χρονος Ν.Φωτόπουλος από το Μουζάκι Ωλένης – Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ του

Ακούστε το άρθρο

Παλικάρι ως τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του στάθηκε ο 55χρονος Νίκος Φωτόπουλος από το Μουζάκι Ωλένης, καθώς πάλεψε με τον θάνατο στα ίσα, χθες το μεσημέρι, λίγο πριν από τη μία, στο αγρόκτημά του. Παρότι καταπλακωμένος από το τρακτέρ του, κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών, βρήκε τη δύναμη να τηλεφωνήσει σε έναν φίλο του για να σπεύσει για βοήθεια και να τον σώσει.

«Γρήγορα, Βαγγέλη, πεθαίνω…» είπε στο τηλέφωνο, σύμφωνα με μαρτυρίες των οικείων του στην εφ. «Πατρίς», οι οποίοι έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Όταν έφτασαν όμως, το θέαμα ήταν σοκαριστικό. Το τρακτέρ είχε πέσει σε ρεματιά «τουμπαρισμένο» και το κάθισμα πίεζε το στήθος του άτυχου Νίκου.

«Προσπαθούσαμε να σηκώσουμε το τρακτέρ για να τον βγάλουμε και μας έκανε νόημα ότι σκάει και ότι δεν μπορεί να ανασάνει. «Παιδί μου, σκάω» είπε λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του»,  είπε στην εφ. «Πατρίς» ένας από τους συμπατριώτες του που προσπαθούσαν να ανασύρουν το τρακτέρ και να τον απεγκλωβίσουν.

Τελικά, ο άτυχος 55χρονος απεγκλωβίστηκε όταν δέθηκε ο τροχός του τρακτέρ με σκοινί και το τράβηξαν με άλλο όχημα. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και πυροσβέστες της ΠΥ Πύργου. Στο νοσοκομείο οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως δυστυχώς ήταν αργά καθώς ο Νίκος Φωτόπουλος είχε καταλήξει, σκορπίζοντας τον θρήνο στους δικούς του ανθρώπους…

«Τούμπαρε» στο ρέμα

Σύμφωνα με την ως τώρα έρευνα και τις μαρτυρίες πολιτών που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό του, ο άτυχος 55χρονος είχε μεταβεί στο χωράφι του λίγο έξω από το Μουζάκι, για να καθαρίσει τα βάτα με το «μαχαίρι» στο πίσω μέρος του τρακτέρ. Την ώρα που κινούνταν με την όπισθεν κοντά σε ένα ρέμα ανάμεσα στα λιοστάσια, μία από τις δύο ρόδες –πιθανότατα η αριστερή- γλίστρησε μέσα στο ρέμα παγιδεύοντας το τρακτέρ. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το τρακτέρ «τούμπαρε» και τον καταπλάκωσε στο στήθος, προκαλώντας του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, εσωτερική αιμορραγία. Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Θρήνος στην Ηλεία

Το μαντάτο του θανάτου του Νίκου Φωτόπουλου ταξίδεψε πολύ γρήγορα στο Μουζάκι και στον Πύργο, καθώς ο 55χρονος εργαζόταν στον δήμο Πύργου. Ο χαμός του Νίκου Φωτόπουλου βύθισε στο πένθος φίλους και γνωστούς, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό. Παντρεμένος με την Αφροδίτη και πατέρας τεσσάρων παιδιών, δύο κοριτσιών και δύο αγοριών, ήταν υπόδειγμα οικογενειάρχη και εργαζόμενου. Άνθρωπος της παρέας, το περασμένο καλοκαίρι πάντρεψε τον γιο του και έστησε πολυήμερο γλέντι καλώντας πλήθος κόσμου για να μοιραστεί τη χαρά του με όλους.

Η εφ. «Πατρίς» και το Patrisnews, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Όλη η επικαιρότητα