Ανακοινώσεις Patrisnews Αρθρογραφία Ηλεία

Ηλεία: Στα όριά τους η αντοχή και η ανοχή των πολιτών

Ακούστε το άρθρο

Παραφράζοντας την ρήση του Πλάτωνα  «κάθε λαός είναι άξιος της ηγεσίας του» που στέλνει μήνυμα προς όλους ότι οι πολιτικοί μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά μέλη της κοινωνίας, θα πούμε ότι  και οι δήμοι έχουν τους ηγέτες που …επιλέγουμε , άρα μας  αξίζουν…

Το σημείωμα άρχισε να συντάσσεται με αφορμή τις σημερινές δημαιρεσίες, με στόχο να γίνει αναφορά  στις τεράστιες ευθύνες που έχουν οι ηγέτες, που σήμερα βρίσκονται στην αφετηρία  αλλά στην πορεία επιλέξαμε  να μιλήσουμε για τις δικές μας ευθύνες, αφού ως μη πολιτικοί ή συνδικαλιστές, δεν έχουμε ανάγκη από ψήφους, ώστε να «χαϊδέψουμε αυτιά»

Κι άλλες φορές έχουμε αναφερθεί, θα το πράξουμε και στο μέλλον, στην ρήση του Πλάτωνα  η οποία και περικλείει πολλή σοφία μέσα της, όπως άλλωστε όλα όσα έγραψε. Και στέλνει μήνυμα προς όλους μας, ότι οι πολιτικοί μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά μέλη της κοινωνίας, της ίδιας στην οποία ανήκουμε κι εμείς. Γιατί άλλωστε να είναι διαφορετικοί;

Η Γαλάτεια Καζαντζάκη μετέφερε την πλατωνική φράση σε ποίημά της, ως απάντηση κάθε ηγέτη, οιασδήποτε μορφής, σε αρνητικά σχόλια: «καθρέφτης σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω».

Αυτό θα μας πει ο πολιτικός, στον οποίο θα διαμαρτυρηθούμε για τις αστοχίες του.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω οι δημοτικοί άρχοντες που σήμερα αναλαμβάνουν καθήκοντα θα είναι αντάξιοί μας . Θα είναι ο καθρέφτης μας, όπως έγραψε η Γαλάτεια.

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένουμε από τους επτά νέους δημάρχους να αλλάξουν τη ζωή μας. Δεν είναι δουλειά του Δήμου αυτό. Αλλά και να ήταν, δεν μπορεί να το κάνει μόνος του ένας άνθρωπος. Ας μην ξεχνάμε πως ζούμε σε μια κοινωνία χωρίς ιδιαίτερη οργάνωση.

Γενικά δεν περιμένουμε να αντικαταστήσουν  την κεντρική διοίκηση στα θέματα που κατ’ εξοχήν είναι ευθύνες τους, ούτε και να λειτουργούν  σαν τοπική συμπολίτευση ή αντιπολίτευση,  με μόνο σκοπό την διατήρηση ή την άνοδο στην εξουσία.

Για παράδειγμα, η υγεία και η παιδεία δεν μπορούν να «σωθούν»  από τους δήμους, όσο καλή πρόθεση και να έχει κάποιος να λειτουργεί ιατρεία , ή να βάφει αίθουσες σχολείων με πόρους που ποτέ δεν του έδωσαν.

Να σας πούμε λοιπόν τι περιμένουμε από εσάς…

Αγαπητοί Δήμαρχοι

Περιμένουμε να μας αντιμετωπίζετε σα να μην έχετε και στο μέλλον ανάγκη την ψήφο μας. Τότε μπορεί και να την λάβετε.

Περιμένουμε να μην δανείζεστε χρήματα, που θα πληρώσουν οι δημότες, για να εξωραΐζετε τους και τα πεζοδρόμια που δεν μπορούν να περπατήσουν νέες μητέρες με το καροτσάκι, αλλά και ΑΜΕΑ.

Περιμένουμε  να μην ανεχτείτε την παραπέρα υποβάθμιση της ζωής μας, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις που προκαλούν όχληση και υποβάθμιση να λειτουργούν

Περιμένουμε να δημιουργήσετε χώρους για να παίζουν τα παιδιά μας.

Περιμένουμε και κάτι δύσκολο: να μην «αναγκαστείτε» να ασκήσετε την εξουσία με τρόπο – μικρογραφία της όποιας κεντρικής διοίκησης, ευτελίζοντας περαιτέρω την αξία του κράτους και της δημοκρατίας.

Περιμένουμε  να είστε χρήσιμοι για τον τόπο μας

Περιμένουμε να υπάρχει καλό πνεύμα συνεργασίας μέσα στα συμβούλιά σας και έξω από αυτά.

Η κοινωνία και οι πολίτες της Ηλείας περιμένουν, αξίζουν και δικαιούνται πολλά κι εσείς οφείλετε να κάνετε το παν για να τους τα προσφέρετε

Οι πολίτες της Ηλείας πιστεύουν  ότι ο «κουβάς έχει πιάσει πάτο στο πηγάδι»

Καλή θητεία!

Η «Πατρίς»

Όλη η επικαιρότητα