Ηλεία: Στρατηγική συνεργασία Ένωσης-Κτηματοεφαρμογής

Μια σημαντική συνεργασία που στόχο θα έχει την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σε ότι αφορά το Κτηματολόγιο έως και τη λήξη του, καθώς και βοήθεια στη διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2019, έχει ήδη ξεκινήσει ανάμεσα στην Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ ΑΕ και την εταιρεία Κτηματοεφαρμογή ΙΚΕ.

Η υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ βρίσκεται πλέον προ των πυλών. Αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούνται το επόμενο χρονικό διάστημα να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις καλλιέργειες του τρέχοντος έτους. Με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας στη διαδικασία των επιδοτήσεων αλλά και βαθιά γνώση των ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες, η Ένωση σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορυφής   αναλαμβάνει να υλοποιήσει το ΟΣΔΕ 2019.

Προκειμένου να διευκολύνει το έργο των παραγωγών και να σταθεί έμπρακτα δίπλα τους, εκτός από τα υποκαταστήματά της στον Πύργο (Παπαγεωργίου και Ανωνύμου, 26210-81293), Πελόπιο (26240-31418), Κρέστενα (26250-22202), Ζαχάρω (26250-31227) και Αμαλιάδας (Ελ. Βενιζέλου 33, 26220-25298), θα διαθέτει και  κινητά συνεργεία σε Επιτάλιο, Γούμερο, Καλλιθέα, Ανδρίτσαινα, Κάστρο Κυλλήνης και Τραγανό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών. Τα συνεργεία είναι έτσι κατανεμημένα, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες στο σύνολο της Ηλείας. Τη δεδομένη περίοδο, λόγω αυξημένων απαιτήσεων και προς διευκόλυνση των αγροτών, η Ένωση έχει ενεργοποιήσει υποστηρικτικά συνεργεία προκειμένου οι αγρότες δικαιούχοι Ενιαίας Ενίσχυσης να υποβάλουν τη δήλωση ΟΣΔΕ εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα και με εγγύηση της Ένωσης που επί δεκαετίες διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο έργο. Τα υποκαταστήματα είναι στελεχωμένα με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, με εμπειρία σε ΟΣΔΕ και όλα τα προγράμματα αγροτών, ώστε να διεκπεραιώνονται άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι συναλλαγές. Στόχος η συνεχής αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους παραγωγούς.

Αποτέλεσμα αυτού και σε συνεργασία με την Κτηματοεφαρμογή ΙΚΕ, η Ένωση συμβάλλει στην ολοκλήρωση και κατάθεση  του φακέλου των δικαιούχων για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Ο κόσμος έχει τη δυνατότητα πέρα από τα γραφεία της Ένωσης να επισκέπτεται και αυτά της Κτηματοεφαρμογής ΙΚΕ στον Πύργο (Χρυσανθακοπούλου και 28ης Οκτωβρίου, 26210-29905 και 26210-24901), στην Αμαλιάδα (Πολυτεχνείου και Βενιζέλου 31, ασφαλιστικό γραφείο Δρουμπούκη Μ., 26220-25416), στην Κρέστενα (οδός Ξενοφώντα, λογιστικό γραφείο Καλλιανιώτη, 2625-400243), στις Καρούτες (έναντι βενζινάδικου AEGEAN, 6987653676) και στο Βούναργο (Λογιστικό Γραφείο Σαρλάμη Χριστίνα, 26210-51165).

Τι είναι το Κτηματολόγιο;

Το Κτηματολόγιο αποτελεί το πλέον σύγχρονο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα αρχείων ακίνητης ιδιοκτησίας με αποδεικτικό χαρακτήρα. Για να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα του Κτηματολογίου, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την αρχή ότι πρώτα αποτυπώνεις και καταγράφεις αυτά που έχεις και μετά σχεδιάζεις και προγραμματίζεις. Η αναγκαιότητα αυτή έχει κατανοηθεί και υλοποιηθεί από όλα τα κράτη της Ευρώπης μέσα και έξω από τη Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου έχουν καταρτίσει και διαχειρίζονται από αιώνες τα κτηματολόγιά τους. Η εφαρμογή του συνεπάγεται ασφάλεια δικαίου σε ότι αφορά την ακίνητη ιδιοκτησία με την κατοχύρωση τυπικής και ουσιαστικής δημοσιότητας και τη διασφάλιση της δημόσιας πίστης. Στο Εθνικό Κτηματολόγιο ο άξονας γύρω από τον οποίο οργανώνεται είναι όχι οι μεταβαλλόμενοι ιδιοκτήτες των ακινήτων, αλλά τα ίδια τα γεωτεμάχια και μάλιστα όχι ανεξάρτητα μεταξύ τους αλλά συσχετισμένα αποτυπωμένα ως όμορα ακίνητα το καθένα με τον δικό του κωδικό αριθμό σε Κτηματολογικά Διάγραμμα μιας μεγάλης περιοχής.

Συνοπτικά, το Κτηματολόγιο είναι ένα σύστημα πολύ πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο από το παλαιό σύστημα Υποθηκών και Μεταγραφών που υποστηρίζουν τα Υποθηκοφυλακεία, με την καταγραφή στο κτηματολόγιο επιτυγχάνεται η πλήρης καταγραφή της πληροφορίας που αφορά σε κάθε ακίνητο, συνδυάζοντας τη χωρική με τη νομική πληροφορία.