Ηλεία

Ηλεία: Συνελήφθησαν οι ληστές των Δουνεΐκων – Είχαν εισβάλει σε κατοικία ηλικιωμένου ζευγαριού

Ακούστε το άρθρο

Απέδωσε καρπούς η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και από χθες έχουν στα χέρια τους δύο από τους τρεις δράστες της ληστείας, που είχε διαπραχθεί σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού τον περασμένο Μάρτιο στην τοπική κοινότητα Δουνεΐκων του δήμου Ήλιδας.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και η ενδελεχής έρευνα με την κατάλληλη αξιοποίηση όλων των στοιχείων, έφεραν αποτέλεσμα και οδήγησαν όχι μόνο στην εξιχνίαση της ληστείας αλλά και στην σύλληψη των δύο δραστών.

Οι συλλήψεις έγιναν χθες το πρωί σε Αμαλιάδα και Σίφνο και πρόκειται  για δύο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 43 και 27 ετών, ενώ αναζητείται και ο 36χρονος συνεργός τους, επίσης από την Αλβανία, καθώς επίσης και ένα τέταρτο άτομο τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη από τις αρχές.

Το χρονικό

Η ληστεία είχε διαπραχθεί τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου 2017 σε βάρος ενός 75χρονου και της συζύγου του, οι οποίοι έζησαν μαρτυρικές στιγμές επί δυόμιση ώρες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι μαζί με τους ληστές.

Η ώρα ήταν 12:30 μετά τα μεσάνυχτα όταν τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν μέσα στο σπίτι του ζευγαριού, αφού προηγουμένως είχαν κινηθεί σε δρομάκι που βρίσκεται πίσω από την κατοικία και δεν είναι ορατό από τον κεντρικό δρόμο, και εν συνεχεία έκοψαν τμήμα της περίφραξης της αυλής, παραβίασαν ανασφάλιστο αλουμινένιο παράθυρο στην κουζίνα της κατοικίας και αιφνιδίασαν το ηλικιωμένο ζευγάρι που κοιμόταν στο ισόγειο του σπιτιού.

Οι δράστες είχαν δέσει με σεντόνια και είχαν φιμώσει το ζευγάρι, με την απειλή ενός πιστολιού και ενός προγκοβγάλτη και τους κράτησαν ομήρους μέχρι τις 3 τα ξημερώματα οπότε και εγκατέλειψαν το σπίτι.

Προηγουμένως βέβαια είχαν αφαιρέσει από την κατοικία το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, κοσμήματα συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μία κάμερα, ενώ φεύγοντας αφαίρεσαν και το αυτοκίνητο του ζευγαριού το οποίο όμως εγκατέλειψαν λίγο αργότερα σε αγροτική οδό της περιοχής.

Σε Αμαλιάδα και Σίφνο οι συλλήψεις

Το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας ανέλαβε την υπόθεση από την πρώτη στιγμή και η μεθοδική έρευνα επί επτά μήνες, που περιελάμβανε διασταύρωση στοιχείων, άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών και έρευνα και εκτός Ηλείας, έφερε αποτέλεσμα και οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών, οι δύο εκ των οποίων όπως αποδεικνύεται είναι ιδιαίτερα γνωστοί στις αστυνομικές αρχές.

Με την ταυτοποίηση των στοιχείων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Αμαλιάδας και οι αστυνομικοί προχώρησαν χωρίς καθυστέρηση στο επόμενο βήμα.

Για την σύλληψη του 43χρονου Αλβανού το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας συνεργάστηκε με τον Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου, καθώς ο δράστης μετά την ληστεία είχε μεταβεί στο νησί όπου διέμενε. Όπως προέκυψε ο 43χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις και έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης για διάπραξη ληστειών, ενώ έδινε ‘παρών’ στον Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου.

Έφαγε μεροκάματο και μετά τους λήστεψε…

Ο 27χρονος συνεργός του διέμενε επί σειρά ετών στα Δουνέϊκα και όπως όλα δείχνουν ήταν ο συνδετικός κρίκος με τους άλλους δύο δράστες και ο άνθρωπος που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή καθώς κατά διαστήματα εργαζόταν σε αγροτικές δουλειές και μάλιστα είχε εργαστεί ως εργάτης για το ηλικιωμένο ζευγάρι κατά το ελαιομάζωμα! Ο άνθρωπος που είχε πάρει μεροκάματο από το ζευγάρι, εν συνεχεία πήγε και τους λήστεψε χωρίς κανέναν δισταγμό.

Ο 27χρονος έχει ομολογήσει στις αρχές, ενώ αναγνωρίστηκε και από το ζευγάρι και αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ληστεία είχε φύγει για ένα διάστημα από την περιοχή. Εκτιμάται από τις αρχές ότι αμέσως μετά την ληστεία ο 43χρονος μετέβη στην Σίφνο και ο 27χρονος μαζί με τον 36χρονο συνεργό τους μετέβησαν στην Αθήνα.

Δικογραφία

Σε βάρος του 43χρονου και του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία με άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν ακόμη ομοεθνή τους, έναν 36χρονο, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται από τις αρχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κινείται στην περιοχή της Αθήνας, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις και μάλιστα εμφανίζεται με πολλά και διαφορετικά ονόματα.

Εκτιμάται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και τέταρτο άτομο, το οποίο φέρεται να περίμενε τους τρεις ληστές σε αυτοκίνητο, ωστόσο τα στοιχεία του δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη από τις αρχές.

Επίσης, δεν βρέθηκε τίποτα από τα κλοπιμαία. Μόνο στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε με τους συνεργούς του.

Χθες το μεσημέρι ο 27χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας που του άσκησε ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί σήμερα.

Ο 43χρονος κρατείται στην Σίφνο, θα οδηγηθεί εκεί στις Εισαγγελικές αρχές και εν συνεχεία θα γίνει η μεταγωγή του στην Αμαλιάδα.

Όλη η επικαιρότητα