Ηλεία

Ηλεία: Συνεχίζουν τους αγώνες τους οι συνταξιούχοι

Ακούστε το άρθρο

Ενημερωτικό χαρακτήρα είχε η σύσκεψη των συνταξιούχων που έλαβε χώρα χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, αφού έγινε σύντομη αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας των σωματείων και των συνεχών αγώνων τους και συζήτηση για το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που πρέπει να ακολουθήσουν ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Σημαντική ήταν και η παρουσία συνταξιουχικών σωματείων από όμορους νομούς.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Παναγιώτης Σοφός, καθώς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΣΑ Πάτρας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Πάτρας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων/ΔΕΗ (ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ).

Αναλυτικότερα, έγινε ενημέρωση για όσα προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια οι συνταξιούχοι και για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αποτίμηση της δουλειάς των σωματείων μέχρι σήμερα, ενώ έγινε και συζήτηση για το αγωνιστικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν στο νέο έτος. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης, εστίασε ιδιαίτερα στον εντυπωσιακό αριθμό των 160 συγκεντρώσεων πανελλαδικά για το 2018 και στη συνέχειά τους το 2019 μιας και κανένα ζήτημα δεν έχει λυθεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό που καθυστερεί σημαντικά, δυναμώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη «φλόγα» τους για αγώνες. Τέλος, σχολίασε πως κριτήριο στις εκλογές θα αποτελέσει η μέχρι τώρα πορεία του λαού και οι καταστάσεις που έχει βιώσει.

Από την πλευρά του, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Παναγιώτης Σοφός αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας αγωνιστικού πλάνου για το 2019, αφού οι επιτυχίες των αγώνων του 2018 έχουν δώσει κουράγιο στον κόσμο να συνεχίσει τις διεκδικήσεις του, ενώ χαρακτήρισε τα άτομα της κυβέρνησης ανάξιους εμπιστοσύνης. Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος είπε πως οι διεκδικήσεις παραμένουν ίδιες αφού δεν έχει λυθεί κανένα ζήτημα, καθώς και ότι εκκρεμεί συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων με τον πρωθυπουργό που θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.

Τέλος, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας Γιώργος Τσαπάρας υποστήριξε πως αποτελεί μεγάλη ανάγκη η δημιουργία αγωνιστικού πλάνου προκειμένου να αποκρούσουν όλη αυτή την απελπιστική κατάσταση σε κάθε τομέα, ενώ έκανε λόγο και για τη νέα εποχή που τάζει η κυβέρνηση και για την οποία κανείς δεν έχει πια εμπιστοσύνη.

Όλη η επικαιρότητα