Ηλεία

Ηλεία: Σύσκεψη για τον αντικαπνιστικό – «Στόχος δεν είναι η επιβολή προστίμων»

Ακούστε το άρθρο

Η εφαρμογή των διατάξεων του Αντικαπνιστικού Νόμου αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρειακή Ενότητα Ηλείας μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και την συμμετοχή του αντιδήμαρχου Πύργου Μαρίνη Αχτύπη και Υπηρεσιακών Παραγόντων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική συζήτηση επί των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας και της πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας, με την οποία καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να εντείνουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους για την εφαρμογή του Νόμου.

Στη βάση αυτών έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ενόψει της επικείμενης εντατικοποίησης των ελέγχων, προκειμένου να αποφεύγονται τριβές μεταξύ καταστηματαρχών, καταναλωτών και ελεγκτικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος «στόχος των υπηρεσιών της Περιφέρειας δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, η προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, των εργαζομένων στα καταστήματα και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος απαλλαγμένου από τις επικίνδυνες συνέπειες της χρήσης καπνικών προϊόντων, που συν τοις άλλοις είναι και δείγμα πολιτισμού».

Στα αξιοσημείωτα πάντως της χθεσινής σύσκεψης ήταν η απουσία των υπόλοιπων εμπλεκομένων φορέων αλλά και επαγγελματιών, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι προσκλήθηκαν τελικά δεν παρουσιάστηκε κανείς.

Όλη η επικαιρότητα