Αγροτικά Ηλεία

Ηλεία: Ξεκινούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

Ακούστε το άρθρο

Με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το 2018 (Δηλώσεις ΟΣΔΕ), οι αγρότες και κτηνοτρόφοι οφείλουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να σπεύσουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις καλλιέργειες του τρέχοντος έτους.

Οι δηλώσεις των αγροτών δε χρειάζεται να γίνεται την τελευταία στιγμή, αφού όσο νωρίτερα κατατεθεί τόσο περισσότερο διευκολύνεται η γενικότερη διαδικασία των πληρωμών. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει περισσότερος χρόνος για διόρθωση πιθανών σφαλμάτων και έτσι αποφεύγονται  άγχη και πίεση των προθεσμιών! Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, όπου η καθυστέρηση της δήλωσης δεν χρειάζεται. Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα στοιχεία της, είναι γνωστά από νωρίς, όπως λόγου χάρη αν έχει χειμερινές ή μόνιμες καλλιέργειες.

Η Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας σε συνεργασία με τον Α.Σ. Κορυφής, για μια ακόμη χρονιά δίπλα στον παραγωγό, εκτός από τα υποκαταστήματα της, στον Πύργο, Πελόπιο, Κρέστενα, Ζαχάρω, θα διαθέτει και  κινητά συνεργεία,  σε Επιτάλιο, Γούμερο, Καλλιθέα, Ανδρίτσαινα, Φιγαλεία,για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών.

«Με σφραγίδα την εμπειρία μας, η παροχή υπηρεσιών ΟΣΔΕ»

Στο σύστημα υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2018 εστίασε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας Γεράσιμος Καλλιμώρος, αναφέροντας για το διάστημα έναρξής τους και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις σημαντικές υπηρεσίες που παρέχονται και στις σχέσεις που διατηρούν οι παραγωγοί με την ΕΑΣ: «Το σύστημα υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2018 έχει ξεκινήσει από τις 23 Φεβρουαρίου και ήδη οι παραγωγοί, τόσο αυτοί που μας προτίμησαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και αυτοί που εκτίμησαν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας, προσέρχονται στα καταστήματα της Ένωσης και στα κινητά μας συνεργεία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους για το 2018. Οι υπηρεσίες που παρέχονται εκτός ότι είναι συμφέρουσες σε τιμή συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, είναι πιστοποιημένες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχουν την σφραγίδα της εμπειρίας της Ένωσης. Δηλαδή εξασφαλισμένη επιδότηση. Οι σχέσεις των παραγωγών με την ένωση είναι διαχρονικές. Στη συγκέντρωση και πώληση προϊόντων, στα εφόδια, καθώς και στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οι παραγωγοί που συνεργάζονται μαζί μας σε όλο αυτό το επίπεδο, έχουν δεδομένο το οικονομικό όφελος στο εισόδημα τους. Κανένα άλλο κατάστημα ή υποκατάστημα παροχής υπηρεσιών ΟΣΔΕ δεν έχει σχέση με την Ένωση. Όπου δραστηριοποιούμεθα, υπάρχει λογότυπο της Ένωσης και τα διακριτικά στοιχεία της Ένωσης. Ευχαριστώ τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και τη συνεχή προσέλευσή τους στα κατά τόπους γραφεία μας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στα υποκαταστήματα και το προσωπικό τους, δηλώνοντας: «Τα υποκαταστήματα είναι στελεχωμένα με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο και διαθέτει εμπειρία στο ΟΣΔΕ και σε όλα τα προγράμματα των αγροτών, έτσι ώστε να διεκπεραιώνονται σε άμεσο χρόνο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι συναλλαγές. Στόχος της Ένωσης Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας είναι η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τους παραγωγούς. Τα συνεργεία είναι έτσι κατανεμημένα, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες στο σύνολο της Ηλείας. Τη δεδομένη περίοδο, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων και προς διευκόλυνση των αγροτών, η Ένωση έχει ενεργοποιήσει υποστηρικτικά συνεργεία σε ολόκληρη την Ηλεία, προκειμένου οι αγρότες δικαιούχοι Ενιαίας Ενίσχυσης (επιδότησης) να υποβάλουν τη δήλωση ΟΣΔΕ, εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα και πάντα με την εγγύηση της Ένωσης που επί δεκαετίες διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο έργο».

Πύργος         Κοκκίνου 8 & Τ. Πετροπούλου   Παπαδόπουλος Κώστας         26210 34246

Πελόπιο        Υποκατάστημα Ενώσεως        Τσιρώνη Ζαχαρούλα   26240 31418

Κρέστενα      Έναντι Γηπέδου Κρεστένων    Διαμαντόπουλος Κώστας       26250 22202

Ζαχάρω         Νέο κατάστημα Αρήνης 17(Δίπλα στην Ψησταριά του Φωτόπουλου)         Κόσσυφας Γιάννης     26250 31227

Καλλιθέα- Ανδρίτσαινα  Επαρχιακή Οδός (έναντι κεντρικής πλατείας)  Τσουτσάνη Φωτεινή   6946797851

Ανδρίτσαινα  Δημαρχείο Ανδρίτσαινας

Φιγαλεία       Λογιστικό Γραφείο      Καλογερόπουλος Κώστας       2650 41742

Βούναργο     Λογιστικό Γραφείο      Σαρπλάμη Χριστιάνα  2621051165

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα παρακάτω:

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

  • Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Εφορίας 2016
  • Κωδικούς ΤaxisNet ή Κωδικός Εξουσιοδότησης Πύλης
  • Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Φωτοτυπία πρώτης σελίδας Βιβλιαρίου Τραπέζης(Πειραιώς, Εθνικής, κ.α.)
  • Φωτοτυπία Ε9 (πρόσφατο[2017] μηχανογραφημένο από το TAXIS)
  • ATAK ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  • Ιδιωτικό Συμφωνητικό Αγρομίσθωσης(βάσει προτύπου ΟΠΕΚΕΠΕ) ή Ενοικιαστήριο μέσω TaxisNet ώστε να αποδεικνύεται η κατοχή του αγροτεμαχίου την 31/5 (όταν πρόκειται για ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια)
  • Θεωρημένο Μητρώο Κτηνιατρικής Εκμετάλλευσης
  • Τιμολόγια ή Δελτία Αποστολής(καρτελάκια) πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου και βαμβακιού
  • Βιβλιάριο ΟΓΑ ή άλλου Ασφαλιστικού Φορέα & το ΑΜΚΑ(για αυτούς που κάνουν πρώτη φορά ΟΣΔΕ)
  • Απόφαση Ένταξης στο μέτρο Βιολογικής Γεωργίας
  • Δελτίο εμβολιασμού(Δ.Ε.) ή Δελτίο Ορολογικού Ελέγχου(Δ.Ο.Ε.) για βρουκέλωση

Τα δικαιολογητικά που δεν έχουν μεταβληθεί από πέρυσι δεν χρειάζεται να προσκομιστούν πάλι. Όσα δικαιολογητικά ανανεώνονται κάθε χρόνο ή έχουν αλλάξει από πέρυσι θα πρέπει απαραιτήτως να τα έχουν μαζί τους οι παραγωγοί, διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να υποβληθεί η Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης.

Όλη η επικαιρότητα