Ηλεία

Ηλεία: Ζητούν ελέγχους των σχολικών κτιρίων οι δάσκαλοι και οι καθηγητές

Ακούστε το άρθρο

Την πραγματοποίηση ουσιαστικών ελέγχων και την πιστοποίηση της καταλληλότητας και της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων, ζητούν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας και των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών των Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου αλλά και της Επαρχίας Ολυμπίας, συζήτησαν το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων και χώρων άθλησης της Ηλείας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έθιξαν ένα απ τα πιο σοβαρά θέματα, αυτό της ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών που καθημερινά βρίσκονται στα σχολεία – όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης – της Ηλείας. Στόχος της συνάντησης, ήταν, η ενεργοποίηση όλων όσοι έχουν ευθύνη – Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση – για την θωράκιση και προστασία, από ενδεχόμενο σεισμό. Ζώντας στη Δυτική Ελλάδα, την πιο σεισμογενή περιοχή της χώρας, οι εκπαιδευτικοί ζητούν: α)την πραγματοποίηση ουσιαστικών ελέγχων και την έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια της Ηλείας και β)τη θέσπιση μητρώου ελέγχων, επισκευών και συντήρησης για όλα τα σχολικά κτίρια.

Με βάση τους παραπάνω άξονες, τα Δ.Σ των τριών σωματείων, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πάρουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της διεκδίκησης και ενημέρωσης.

Όλη η επικαιρότητα