Ήλιδα: Ένα «Όνειρο θερινής νύκτας»… sold out!

Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare το «Όνειρο θερινής νύκτας», σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, «ανέβηκε» το Σάββατο το βράδυ στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας. Το θέατρο αποδείχτηκε μικρό για την παράσταση αυτή που πέτυχε sold out με το κοινό να καταχειροκροτεί όρθιο τους ηθοποιούς στο τέλος της παράστασης!..

Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο παρουσιάστηκε σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα. Στους κεντρικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκης που αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που θα ερμηνεύσει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Τον ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας θα ερμηνεύσει η Αθηνά Μαξίμου και τον εμβληματικό Πουκ ο Μιχάλης Σαράντης. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ακόμα ο Αλέξανδρος Βάρθης, η Λένα Δροσάκη, ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος και η Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη στους ρόλους των νεαρών εραστών και οι Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης και Κωνσταντίνος Μουταφτσής στους ρόλους των μαστόρων.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που… σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο…