Ηλεία

Ήλιδα: Θωρακίζεται ο οικισμός της Ανάληψης

Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το έργο αντιστήριξης στην Ανάληψη του δήμου Ήλιδας και έπεται το επόμενο διάστημα και η δημοπράτηση του αντιπλημμυρικού έργου, για να ολοκληρωθεί πλήρως η θωράκιση του οικισμού από κατολισθητικά φαινόμενα.

Όλα δείχνουν ότι το μεγάλο πρόβλημα με τις κατολιθήσεις που χώρισε το χωριό στα δύο και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή τριών κατοικιών και του κεντρικού δρόμου, αποτελεί πλέον παρελθόν.

Αυτοψία

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος έκανε αυτοψία στο υπό ολοκλήρωση έργο, συνοδευόμενος από τον σύμβουλο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλη Παλυβό και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Νίκο Παλυβό και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη του έργου.

«Το έργο ολοκληρώνεται εντός της προθεσμίας» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο αντιστήριξης και θωράκισης του οικισμού. Πιστεύουμε ότι και με την δημοπράτηση στις 18 Ιουνίου και του άλλου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου για το Γεράκι, ένα τμήμα του οποίου αφορά και την Ανάληψη θα πετύχουμε την οριστική λύση. Πρόκειται για το έργο: ‘Αποκατάσταση κατολισθήσεων και συνοδά έργα για την Τοπική Κοινότητα Γερακίου δήμου Ήλιδας’ και με την ολοκλήρωσή του θωρακίζουμε οριστικά τον οικισμό της Ανάληψης από τις κατολισθήσεις. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βλέπω να υλοποιείται αυτό το έργο και πιστεύω ότι μαζί και με τα έργα από το ταμείο Μολυβιάτη ο οικισμός και η Τοπική Κοινότητα λύνουν μεγάλα προβλήματα και εντός του οικισμού αλλά και σε ότι αφορά την αγροτική οδοποιία».

Εμφανώς ικανοποιημένοι από την πορεία και ολοκλήρωση του έργου είναι και ο σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παλυβός αλλά και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Νίκος Παλυβός, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την θετική έκβαση.

Όλη η επικαιρότητα