Ηλεία

Ηλικιωμένη βρέθηκε ξαπλωμένη σε δρόμο στην Αμαλιάδα – Ευτυχώς είχε αίσιο τέλος η «περιπέτειά» της

Ακούστε το άρθρο

ΒΓΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ 2 – 3 ΧΛΜ. ΜΕ ΝΥΧΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ

Ξαπλωμένη σε έναν χωματόδρομο, σε απόσταση περίπου 3  χιλιομέτρων από το σπίτι της, κοντά στην είσοδο πόλης της Αμαλιάδας, βρέθηκε χθες τα ξημερώματα ηλικιωμένη γυναίκα από τον συνοδό της εφ. «Πατρίς» κ. Άγγελο Αττίκο, ο οποίος εκείνη την ώρα διένειμε την εφημερίδα.

Η 85χρονη γυναίκα, που στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, βγήκε με το νυχτικό από την κατοικία της από την είσοδο που είχε παραμείνει, κατά λάθος, ξεκλείδωτη, διέσχισε μια απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων μέσα στο σκοτάδι και με κρύο και στις 5:30 τα ξημερώματα βρέθηκε από τον κ. Αττίκο να τρέμει και να μην μιλάει.

«Βλέπω ξαφνικά στη μέση του δρόμου έναν άνθρωπο ξαπλωμένο. Αιφνιδιάστηκα. Δεν το πίστευα. Πήγα κοντά της μίλησα και η γυναίκα έτρεμε από το κρύο. Για λίγο φοβήθηκα μήπως και ήταν «παγίδα» κάποιων και σκέφτηκα να αναζητήσω βοήθεια. Μου έλεγε ότι από κάποιο χωριό της περιοχής, αλλά αρκετά μακρινό. Δεν μου είπε ότι μένει εκεί γύρω.

Την σκέπασα με το μπουφάν μου και εκείνη την ώρα πέρασε ένα αυτοκίνητο. Το σταμάτησα, την βάλαμε μέσα και πήγαμε σε ένα κοντινό βενζινάδικο, για να συνέλθει και να ενημερωθεί και η αστυνομία, η οποία ήρθε μετά», εξομολογήθηκε ο κ. Αττίκος.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που είχε συμβεί. Να έχει περπατήσει 2 – 3 χιλιόμετρα ηλικιωμένη γυναίκα, νύχτα ακόμη και με πολύ κρύο, φορώντας μόνο ένα νυχτικό. Δεν άντεχε, έτρεμε ολόκληρη…», είπε χαρακτηριστικά ο συνοδός της εφ. «Πατρίς» κ. Α. Αττίκος

«Έτρεμε ολόκληρη…»

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη γυναίκα όντος έχει καταγωγή από το χωριό που ανέφερε στο κ. Αττίκο, αν και πολλά χρόνια διαμένει με την οικογένειά της σε αγροτική περιοχή στο ύψος της εισόδου της Αμαλιάδας.

«Όταν έμαθα που είναι το σπίτι της, και σκέφτηκα  που ακριβώς την βρήκα, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που είχε συμβεί. Να έχει περπατήσει 2 – 3 χιλιόμετρα ηλικιωμένη γυναίκα, νύχτα ακόμη και με πολύ κρύο, φορώντας μόνο ένα νυχτικό. Δεν άντεχε, έτρεμε ολόκληρη…», κατέληξε ο κ. Αττίκος.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου έσπευσαν και οι οικείοι της.

Όλη η επικαιρότητα