Ημέρα πρόληψης διαβήτη στο Πελόπιο

Σε δωρεάν έλεγχο – μετρήσεις γλυκόζης και χοληστερίνης υποβλήθηκαν εκατό και πλέον δημότες της Αρχαίας Ολυμπίας, από το επιστημονικό προσωπικό της Αυστριακής Εταιρίας Διαβήτη «Wellion», η Κινητή Μονάδα της οποίας το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στο Πελόπιο.

   Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Επιστημονικού Συνεργάτη της Εταιρίας για την περιοχή Θοδωρή Μωυσιάδη και του Φαρμακοποιού Τάκη Μυλωνόπουλου, ως προσφορά στους κατοίκους της περιοχής. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από την Τοπική Κοινότητα και τον πρόεδρο Δημήτρη Στασινόπουλο, ενώ τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Εκατό έλεγχοι

   Το κινητό «Εργαστήριο» της Εταιρίας (η έδρα της οποίας είναι η Αυστρία που διαθέτει αναλώσιμο υγειονομικό υλικό) που για 3 μήνες το χρόνο βρίσκεται στην Ελλάδα και πραγματοποιεί αντίστοιχες δράσεις σε όλη την περιφέρεια, το πρωί της Τρίτης  στάθμευσε σε κεντρικό σημείο του Πελοπίου και δεκάδες κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή υποβλήθηκαν σε δωρεάν έλεγχο γλυκόζης και χοληστερίνης, με τους συνεργάτες της εταιρίας να δίνουν και σχετικές οδηγίες για περαιτέρω έλεγχο σε όσους χρειάστηκε. «Κινούμαστε σε όλη την ελληνική περιφέρεια και προσφέρουμε δωρεάν αυτό τον έλεγχο, ο οποίος δεν είναι πολύ εύκολος να γίνει στον τοπικό πληθυσμό», σημείωσε ο κ.Μωυσιάδης, ευχαριστώντας όλους όσοι συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της δράσης.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Πρόνοιας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Πέτρος Γιαννακόπουλος, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον κ.Μυλωνόπουλο, τον κ.Μωυσιάδη και τον κ.Στασινόπουλο για την αξιέπαινη – όπως είπε – πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί μια σημαντική προσφοράς στους δημότες, στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου, τον οποίο, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, πολλοί «βάζουν» σε 2η μοίρα. Γι’ αυτό και σημείωσε, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αναζητά και αξιοποιεί τέτοιες δράσεις και προτάσεις, προς όφελος των δημοτών.

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης τόσο ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος όσο και ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαρούντας, συγχαίροντας τους εμπλεκόμενους για την πρωτοβουλία και υλοποίηση της δράσης.