Ηλεία

Ημερίδα με κοινωνικές προεκτάσεις από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Ημερίδα με εξαιρετικό νομικό και κοινωνικό ενδιαφέρον διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας αύριο Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του δήμου Ήλιδας.

Τα επίκαιρα θέματα που θα πραγματευθεί η ημερίδα άπτονται του νομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο αφορούν και τους πολίτες γι’ αυτό και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Θεοδόσης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αλέξανδρος Γεωργουλής και το μέλος του Συλλόγου Μάϊκ Αμπούχαντμπα, έκαναν κάλεσμα στο κοινό να δώσει το παρών στις εργασίες της ημερίδας.

Θέματα και ομιλητές

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

-Αναγκαστική Εκτέλεση και Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί

– Κατάσχεση εις χείρας τρίτου

-Προστασία πρώτης κατοικίας

Εισηγητές θα είναι ο Σπυρίδων Κ. Τσαντίνης, αναπληρωτής καθηγητής Αστικού Δικονομικού Δικαίου ΔΠΘ, Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου, Επίκουρος καθηγητής Αστικού Δικαίου ΔΠΘ και Αθανάσιος Π. Πανταζόπουλος, ΔΝ-Πρωτοδίκης.

Κάλεσμα στους πολίτες

«Θεωρούμε ότι τα θέματα που πραγματεύεται η ημερίδα είναι άκρως επίκαιρα και πέραν των νομικών αφορούν και όλους τους πολίτες (εμπόρους- αγρότες- ελεύθερους επαγγελματίες). Οι κατασχέσεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, το ίδιο και οι πλειστηριασμοί και οι έγκριτοι επιστήμονες που είναι παρόντες και θα μιλήσουν θα μας διαφωτίσουν σε αυτά τα θέματα. Θεωρούμε ότι πράγματι θα υπάρξει φως σε πολλά σκοτεινά σημεία που διατρέχουν το νομικό σύστημα και που έχουν στην κορυφή τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Θέλουμε και πρέπει να έχει επιτυχία η ημερίδα, γιατί η επιτυχία της θα είναι έναυσμα να οργανώσουμε σαν Σύλλογος και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις και καλούμε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν στην επιτυχία της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδόσης.

Από την πλευρά του ο κ. Αμπουχάντμπα απηύθυνε και αυτός κάλεσμα στους πολίτες, επεσήμανε ότι στην ημερίδα θα μιλήσουν δύο εξαίρετοι καθηγητές, τους οποίους τους είχε και ο ίδιος καθηγητές στην Νομική Σχολή και τόνισε ότι τα θέματα έχουν και κοινωνικές προεκτάσεις.

Όλη η επικαιρότητα