Παραπολιτικά

Ημιμαθείς και επικίνδυνοι για τον τόπο μας…

Ακούστε το άρθρο

Βρέθηκα με μια καλή παρέα προχθές και έμαθα ότι κάποιοι μπαγάσηδες προχώρησαν σε «ιδιοκατασκευές» χαλκευμένων ειδήσεων, παπαγαλίζοντας κακεντρεχώς ότι… βγάζουν τα μάτια τους τα δύο λιμάνια της Ηλείας.

Επειδή το να αιμοδοτείς την πολιτική σου επιβίωση, σπέρνοντας διχασμό και παραπληροφόρηση  είναι επικίνδυνο για τον τόπο μας  και συνάμα επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, παραθέτουμε τα εξής:

1) Ως γνωστόν εξυφαίνετο από το 2013 (Ν. 4150/2013) νομοσχέδιο υπαγωγής των δύο λιμανιών μας στην Πάτρα, καθότι το νομοσχέδιο αυτό καταργούσε τα δημοτικά λιμάνια και προέβλεπε την ίδρυση περιφερειακών λιμανιών

* Αν το τρίδυμο της παραπληροφόρησης στηρίζει αυτό το νομοσχέδιο, ας το πει στον κάθε Ηλείο.

2) Με αγώνα και με τη στήριξη των εκπροσώπων της Ηλείας κατέστη σαφές στο ΤΑΙΠΕΔ ότι «η πύλη της Ολυμπίας» δεν πωλείται , κάτι που, προς τιμήν του, αποδέχτηκε ο τότε πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας στην σύσκεψη όλων των φορέων στη Νομαρχία,  παρουσία και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

* Αν το τρίδυμο της παραπληροφόρησης αυτό δεν το υιοθετεί , ας το πει στον κάθε Ηλείο.

3) Το υπουργείο Ναυτιλίας προειδοποιούσε κατά το παρελθόν με συχνές επιστολές του τη διοίκηση του Τουριστικού λιμανιού μας ότι η μη δυνατότητα  διαχείρισης αποβλήτων από τα λιμάνια της Ηλείας θα επιφέρει υψηλά πρόστιμα και αναγκαστική υπαγωγή τους  στην Πάτρα.

Με πολύ αγώνα  της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου,  τόσο ο προηγούμενος ,  όσο και ο νυν υπουργός Ναυτιλίας έδωσαν τελικά το ΟΚ και τη δυνατότητα  ιδίας διαχείρισης των αποβλήτων στο τουριστικό μας λιμάνι.

Και η διοίκησή του, θέλοντας να συμπαρασταθεί στο λιμάνι της Κυλλήνης έδωσε τη συγκατάθεσή της , ώστε να εξυπηρετείται και το εμπορικό μας λιμάνι από το δικό της εγκεκριμένο σχέδιο, για να μην την στείλουν στην …Πάτρα.

* Αν το τρίδυμο της παραπληροφόρησης αυτό δεν το επιθυμεί, ας το πεί στον κάθε Ηλείο.

4.) Από την τωρινή κυβέρνηση  αποφασίστηκε και είναι οριστικό  ότι στα 10 λιμάνια  που θα παραχωρηθούν άμεσα δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά  της Κυλλήνης και του Κατακόλου.

* Αν το τρίδυμο της παραπληροφόρησης δεν επιχαίρει γι’ αυτό ας το πει στον κάθε Ηλείο.

5) Στο παρελθόν τοπικό έντυπο είχε προβάλλει με ξύλινους τίτλους την είδηση ότι τα λιμάνια μας θα υπαχθούν στην Πάτρα. Ωστόσο οι δύο διοικήσεις πολύ νωρίτερα είχαν φροντίσει να διαμηνύσουν προς πάσα κατεύθυνση ότι ,  σε ενδεχόμενο  συνένωσης με άλλα τουριστικά λιμάνια , το τουριστικό λιμάνι στο Κατάκολο έχει τον πρώτο λόγο μεταξύ όλων των γειτονικών τουριστικών λιμανιών ομόρων νομών ή νησιών (σε περίπτωση που το νέο νομοσχέδιο για λιμάνια – που αναμένεται να κατατεθεί – είναι καρμπόν του 2013).

* Αν το τρίδυμο της παραπληροφόρησης δεν συστρατεύεται με τις διοικήσεις των δύο λιμανιών , ας το πει στον κάθε Ηλείο.

6) Εντέλει ας γνωρίζει το εν λόγω τρίδυμο  ότι πάντοτε οι δύο διοικήσεις των δημοτικών λιμανιών μας , θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε κοινή γραμμή και επικοινωνία, ώστε να υπάρχει έγκαιρη πληροφόρηση για τυχόν σχεδιασμούς νάεας περιφερειακής συγκρότησης όλων των  λιμανιών (τουριστικών και εμπορικών).

7) Και το βασικότερο, ας γνωρίζουν οι τρεις …χάριτες ότι η εφημερίδα αυτή και οι διαχειριστές της πάντοτε ιστορικά αγωνίστηκαν για την Ηλεία και την ανάπτυξή της , κόντρα στα νήματα που υφαίνοντο στο παρασκήνιο (βλέπε πρωτοσέλιδο της εφ. «Πατρίς» του 1930)

8) Και μια συμβουλή στο εν λόγω τρίδυμο…

Ας σκεφτούν ότι η πολιτική εντιμότητα απαιτεί οι ασχολούμενοι με τα κοινά να φροντίζουν για τις επόμενες γενεές των Ηλείων και όχι για τις επόμενες δημοτικές τους εκλογές.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ

Υ.Γ: Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με ονόματα αλλά και με έγγραφα.

Όλη η επικαιρότητα