Περίεργα

Ινδία: Βάφουν τα κέρατα των αγελάδων φωσφοριζέ για να μειώσουν τα τροχαία

b56a2eb8cc0c38a4656d71563bd30166.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με φωσφορίζουσες ταινίες που κολλάνε στα κέρατα των αδέσποτων αγελάδων προσπαθούν οι Ινδοί αστυνομικοί να μειώσουν τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται τις νύχτες στους δρόμους της κεντρικής Ινδίας.

Μετά από αλλεπάλληλα ατυχήματα, άνδρες της τροχαίας μιας περιφέρειας του κρατιδίου Μάντια Πραντές τοποθέτησαν φωσφορίζουσες πορτοκαλί ταινίες στα κέρατα 300 αγελάδων και ταύρων ώστε να διακρίνονται από τους οδηγούς όταν πέφτει το σκοτάδι.

Εκατοντάδες βοοειδή περιφέρονται στους οδικούς άξονες της Ινδίας και συνιστούν κίνδυνο για τους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

«Πολλοί οδηγοί τραυματίστηκαν ή σκότωσαν ζώα με τα οποία συγκρούστηκαν τη νύχτα», εξήγησε ο Καϊλάς Σοχάν, επιθεωρητής της τροχαίας της περιφέρειας Μπαλαγκάτ. 

«Έπρεπε να επέμβουμε κατεπειγόντως για να αποτρέψουμε αυτά τα δυστυχήματα», τόνισε.

Τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα έπεισαν τους αστυνομικούς ότι η μέθοδός τους αποδίδει. Έτσι, αγόρασαν ανεξίτηλη φωσφορίζουσα μπογιά για να βάψουν τα κέρατα των αγελάδων καθώς οι αυτοκόλλητες ταινίες δυστυχώς ξεκολλάνε μετά από μερικές εβδομάδες.

Πέρσι περίπου 550 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδία σε τροχαία δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αδέσποτα ζώα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα