Life

Είναι καλή ιδέα να κάνεις σεξ με τον πρώην;

Ακούστε το άρθρο

Από την άλλη, η ζωή και το σώμα είναι δικά σου και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να σε αποτρέψουμε. Αλλά αν αναρωτιέσαι, μήπως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα; Ή είναι; Δεν ξέρω, μπερδεύτηκα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν πάρεις αυτήν την απόφαση, υπάρχουν κάποια ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσεις.

Πόσο πρώην είναι; Από το 1 έως το 10, με 1 τα είχατε πριν 15 χρόνια και 10 χωρίσατε χτες, τι βαθμό βάζεις; Θέλω να πω ότι είναι πολύ διαφορετικό να τολμάς το σεξ με κάποιο που έχεις ξεχάσει το επίθετό του και άλλο να έχεις νωπές αναμνήσεις από μία σχέση. Αν χωρίσατε πρόσφατα, δεν προλαβαίνει καν να γίνει πρώην.

Πόσο τον ήθελες; Άλλο ένα σημαντικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις με ειλικρίνεια είναι πόσο βαθιά ήταν τα συναισθήματα που είχες για αυτήν τη σχέση. Υπάρχουν πρώην που ήταν στη ζωή μας γιατί περνούσαμε καλά, πηγαίναμε κινηματογράφο και βλέπαμε καμιά σειρά παρέα. Υπάρχουν πρώην που ήμασταν μαζί επειδή το σεξ ήταν ξέφρενο και life changing αλλά υπάρχουν και πρώην που βάλαμε στο χρονοντούλαπο της λήθης γιατί μας πλήγωσαν πολύ και πάτησαν πάνω στην καρδούλα μας. Για σκέψου λίγο σε ποιον δεν πρέπει να ενδώσουμε ξανά. Για σκέψου.

Πρόκειται απλά για σεξ; Αν απάντησες στα δύο προηγούμενα ερωτήματα και σκοπεύεις να προχωρήσεις σε συνουσία με τον παλιό αγαπημένο, είσαι σίγουρη ότι το πράγμα θα σταματήσει εκεί; Είσαι σίγουρη ότι δεν περνάς μία φάση όπου νιώθεις μόνη και παραμελημένη και δεν θα πιαστείς από πάνω του όπως η Kate Winslet από την πόρτα του Τιτανικού; Πολλές φορές ξεγελάμε τον ίδιο μας τον εαυτό προκειμένου να μην παραδεχθούμε κάτι που ίσως μας βάλει σε σκέψεις. Είσαι έτοιμη να ξανακατέβεις αυτόν το δρόμο με αυτόν τον άνθρωπο;

Εκείνος πώς νιώθει; Αυτά τα ερωτήματα που έκανες για τον εαυτό σου, πρέπει να τα κάνεις και για τον άλλο. Θα μου πεις, ενήλικος είναι και μπορεί να αποφασίζει για τον ίδιο. Καλά τα λες, θα σου απαντήσω, αλλά δεν είναι κακό να διαθέτουμε λίγη ενσυναίσθηση και να σκεφτόμαστε λίγο προτού πληγώσουμε ένα ανθρώπινο ον. Αν τον πλήγωσες, αν δεν σε έχει ξεπεράσει και αν λαμβάνει αυτό το σεξ ως σήμα για επανασύνδεση, μήπως να το ξανασκεφτείς;

Αν είσαι απαλλαγμένη από παλιά συναισθήματα και βάρη, αν είσαι σίγουρη ότι το ίδιο ισχύει και για εκείνον και αν το σεξ που κάνατε ήταν τουλάχιστον ικανοποιητικό, τότε προχώρα. Όπως είχε πει και η σοφή Σαμάνθα, το σεξ με πρώην δεν αξίζει γιατί αν είναι κακό, είναι κακό και αν είναι καλό, δεν το έχεις πια.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα