Ηλεία Πολιτική

Ο Πάνος Καμμένος στην πολυεθνική άσκηση στην Ανδραβίδα – Κέντρο Εκπαίδευσης της Π.Α η 117 ΠΜ (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Υψηλές παρουσίες στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 που διεξάγεται στην 117 ΠΜ αφού εκτός του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ και του Αρχηγού Στόλου,  στην Ανδραβίδα  βρέθηκε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt (Τζόφρι Πάιατ) , ο οποίος μάλιστα έκανε και σχετικό “τιτίβισμα” στο twitter,ενώ είχε και δεκαπεντάλεπτη συζήτηση με τον ΥΕΘΑ.

Κέντρα Εκπαίδευσης

«Ο Άραξος, η  Ανδραβίδα και η Καλαμάτα αποτελούν σημαντικές αεροπορικές βάσεις και σκοπός μας είναι να τις ενισχύσουμε προκειμένου να μετατραπούν σε κέντρα εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας των συμμαχικών και φίλων χωρών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πάνος Καμμένος υπό τους ήχους των στρατιωτικών αεροσκαφών που απογειώνονταν από την 117ΠΜ και συνέχισε: «Δημιουργείται, πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μια μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητας, που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο” .Στην πολυθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017, διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας , συμμετέχουν, μαζί με την Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τουριστική Ανάπτυξη

Παράλληλα ο κ. Καμμένος τόνισε ότι όσο προχωρά η ενίσχυση των Αεροδρομίων με ασκήσεις θα ενισχύεται  και η  τουριστική ανάπτυξη όπως συμβαίνει τώρα στην Ηλεία που αποτελεί εξαίρετο τουριστικό προορισμό.
Αναφερόμενος στην άσκηση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι φέτος επεκτάθηκε στον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και τη χαρακτήρισε ως μία άσκηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Κοινή προσπάθεια

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε την ευρύτερη περιοχή πολύ ευαίσθητη και έκανε λόγο για κοινή προσπάθεια απέναντι στην τρομοκρατία. «Αυτό αφορά την πολύ ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Μία περιοχή, όπου έχουμε εξελίξεις και στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη, έχουμε ανακατατάξεις πολιτικές και παράλληλα μία κοινή προσπάθεια απέναντι στην τρομοκρατία, η οποία διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά και στη χρηματοδότησή της, η οποία στηρίζεται στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου, όπλων, ναρκωτικών και ανθρώπων», επισήμανε.
«Θεωρώ ότι η άσκηση αυτή δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε κοντά και να συνεκπαιδευτούν Πολεμικές Αεροπορίες διαφορετικών αντιλήψεων», υπογράμμισε.

Οι καλύτεροι μαχητές

Ο κ. Καμμένος ακόμη τόνισε: «Είμαι πολύ περήφανος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική μας Αεροπορία και σήμερα βραβεύσαμε και δύο αξιωματικούς μας από την 336 Μοίρα, οι οποίοι ήρθαν πρώτοι στην Ισπανία και δεν αξιολογήθηκαν από τις ηγεσίες, αλλά από τους συναδέλφους τους, ως οι καλύτεροι μαχητές και ατομικά και ως σχηματισμοί».

Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη Καμμένου στην Ανδραβίδα:

Όλη η επικαιρότητα