Ηλεία

Ηνίοχος 2019: Έρχονται στην Ανδραβίδα τα F-35

Ακούστε το άρθρο

Η πολυεθνική αεροπορική Άσκηση «Ηνίοχος 2019 » βρίσκεται σε εξέλιξη. Σήμερα ολοκληρώνεται η 2η φάση της εκδίπλωσης δυνάμεων και ξεκινά την Δευτέρα  η σημαντικότερη φάση της εκτέλεσης που θα ολοκληρωθεί στις 12 Απριλίου.

Για πρώτη φορά θα δούμε από κοντά στην Ελλάδα τα κορυφαία μαχητικά πολεμικά αεροσκάφη F-35A Lightning II της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας (Aeronautica Militare) στο πλαίσιο της συμμετοχής της γείτονος χώρας στην πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος 2019″ στην Ανδραβίδα.

Στον Ηνίοχο 2019 πρόκειται να συμμετάσχουν τα κάτωθι αεροσκάφη από διάφορες χώρες: F-16 BLOCK 30/50/52+/M, F-35, F-4, M-2000, EMB-145H AEW&C,TORNADO, AAR Tankers

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Α: “Δεδομένου του υψηλού επιπέδου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της ικανότητάς μας να διεξάγουμε ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν πληθώρα οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες περιοχές ασκήσεων στην Ευρώπη, αποτελεί συνεχή επιδίωξη η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» να καταστεί και να διατηρηθεί ως η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στον Μεσογειακό χώρο και να παρέχει στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής.”

Όλη η επικαιρότητα